500kr/pass inom VGR

”Medarbetare som arbetar i skyddsutrustning på enheter med inneliggande smittsamma covid-19-patienter får 500 kronor i extra ersättning per arbetat pass.”

Tidigare i veckan framgick att vi som personal på akuten på Östra sjukhuset samt ambulanspersonal inte ska inkluderas i detta risktillägg som betalas ut till personal som är klädda i skyddsutrustning vårdar covid-patienter. 

Detta anser vi inte är ett korrekt beslut då även vi genom att vara den officiella epidemiakuten dagligen arbetar i skyddsutrustning. Vi träffar patienter med både bekräftad och misstänkt covid-19, där vi gör en bedömning av vilka som är i behov av inneliggande vård. Vi träffar även patienter som det senare framkommer har covid19-symtom, vilket inte alltid ger oss möjlighet att klä på oss den skyddsutrustning som krävs för att undvika smitta. 

Vi tillsammans med ambulansen är första och andra sjukvårdinstansen som patienterna möter i samband med covid-19. För att kunna hantera de stora påfrestningar under situationen som råder har vi tvingats till att omorganisera vårt arbetssätt.

Vi är den enda akutmottagningen i Göteborg som tar emot ambulanser med patienter som har misstänkta covid-symtom.
Förtydligande: patienter med ortopediska åkommor körs som tidigare till Akuttmottagningen Mölndal oavsett symtom eller inte.

 

Skriv under och stöd oss på Akutmottagningen Östra Sjukhuset och Ambulansen för vår rätt till rimlig ersättning i vår kamp mot Covid-19!  


Personalen på Akuten Östra    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Personalen på Akuten Östra överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook