Sveriges ledande politiker - ta ansvar! Inga undantag vid byggen

Camilla
Gäst

/ #11

2016-07-08 07:50

Därför att jag anser att demokrati bör återinföras i Sverige. Politiker och tjänstemän agerar som om Sverige vore deras att göra vad de vill med. Vad är ett samhälle värt när dess invånare inte kommer till tals, när tuffa beslut som fattas över våra huvuden inte motiveras, när en efterfrågad dialog med förklaringar nonchaleras? Obekväma beslut kommer inte uppskattas av alla. Men, politikerna MÅSTE kunna stå för sina beslut, sin ideologi, och redogöra för de underlag besluten baseras på. Dvs ta ansvar för sina beslut. Kan man inte göra detta, vilket varit fallet i Stockholm nu under våren sedan placeringen av modulbostäder offentliggjordes, har politikerna ingen legitimitet.

Jag vill uppmana invånare i alla kommuner att mer aktivt använda sig av ex insynsverige, el liknande, där man kan läsa kommunens rapporter och få en bild av vad som pågår. Inte förlita sig på mediers högst selektiva rapportering. I Stockholm ex, är placeringen av dessa moduler kopplade till skuggmålet "Ett demokratiskt hållbart Stockholm". I rapporter, skrivna av "oberoende forskare" framgår att vägen för nyanlända in i vårt samhälle inte längre är arbete, utan kontakter. De föreslår därför en inskränkning av ekonomiska bidrag till, som de skriver "medelklassens idrottsföreningar" som de anser inte arbetar tillräckligt för mångfald och integration, och istället prioritera föreningar med uttalade integrationsmål. De vill stävja sociala grupperingar där "lika barn leka bäst" och premiera överbryggande arbete. Bättre integration är inget att kritisera, men är det rätt väg att gå att inskränka andra föreningars bidrag där fel personer möts? Ska de styra vilka vi träffar? Men varför ta upp detta här? Därför att de istället tror på kontaktytor där olika grupper träffas, ytor baserade på "plats och rum", vilket, som de föreslår, hyres- och bostadsrättsföreningar är.

I Stockholm placeras dessa moduler just i dessa politiskt motiverade områden, trots orimliga kostnader för grundläggningsarbeten mm.
Flyttkedjor anses bra, gärna långa som skapar stor rörlighet på marknaden. Detta resonemang återfinns i dokument från flera kommuner, alltså inte en Stockholmsfråga. Man diskuterar hur man kan skapa "incitament" för boende att flytta, så att dessa flyttkedjor skapas. Ett incitament för mig är att få 400 ensamma män vid min busshållsplats. Vem ska bestämma var ni ska bo?

 

Camilla