RÄDDA DALMANSKA TOMTEN I BÅSTAD!

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition RÄDDA DALMANSKA TOMTEN I BÅSTAD!.


Gäst

#1

2015-10-09 15:32

Kommunen ska inte ge enskillda privata intressenter fördelar. Dalmanska tomten är en gåva till kommunen och kommunen är dess innevånare som ska bestämma och inte tjänstemän och politiker med vinstintresse.

Gäst

#2

2015-11-08 12:41

Jag tycker att Dalmanska tomten skall lämnas i fred..

Gäst

#3

2015-11-08 12:46

Tycker att Båstad är redan tillräckligt förstört..titta på hamnen, gamla Victoria...listan kan göras lång..det måste få ett stopp någon gång..Peabs girighet vilar som ett klibbigt moln över hela Bjäre,,,,

Gäst

#4

2015-11-09 18:02

Vill bevara och skydda kulturmiljön. Vi vill utveckla den till en fin mötesplats för Bjärebor och besökare.

Gäst

#5

2015-11-18 09:56

Båstads bygemenskap behöver en grön oas.
Var rädd om den historiska miljön i samhällets kärna.

Gäst

#6

2015-11-18 10:27

Dalmanska tomten är en donation till kommunen som borde finnas kvar som park och utsiktsplats för kommunens invånare och besökare. Vackrare plats är svårt att finna i Båstad med dess kulturhistoriskt gamla stadskärna och uppfriskande vy över havet!

Gäst

#7

2015-11-21 09:56

Inte nog med att det är ett av Båstads vackraste uterum i sin helhet med kyrkan, torget, turistbyrån, bion, församlingshemmet och pastorsexpeditionen. Där finns ett flöde mellan husen och kyrkan utan bruten vy. Det vilar en gammal anda över denna kärna som inte ska röras. 

De ingrepp som planerna visar kommer att för alltid påverka och förändra något unikt och medeltida, dessutom skyddat av ett riksintresse som man väljer att inte beakta.

Vi vill inte ha en till hälften stenlaggd Dalmanska tomt, vi vill inte att där blir fler träd eller ljusinsläpp, ventilation, mm. Vi vill inte folk ska sitta och hänga på den planerade stentrappan ner mot tennisen och hamnen. Det är störande för de kringboende mittemot och det passar inte in i den oas av vila som Dalmanska idag erbjuder. Vi vill inte att jippo-ormådet dras upp mot centrum, det är nog som det är på somrarna nere i hamnen. 

Låt för en gångs skull något få vila från exploatering i denna stad och kommun!

Men inte nog med det så är det anmärkningsvärt hur hela denna process gått till och att det sker med våra politikers goda minne. Denna process har långt ifrån rent mjöl i påsen och det är kanske t.o.m. det värsta i alltihopa. Att vi har korruption som styr kommunen.