Vi som vill ha en trafiksäker och attraktiv cykelväg Hammar-Skillinge

FB_IMG_1557953087622.jpgTrafikverket planerar en Sommarcykelväg för Turister och rekreation. De planerar lägga denna på norra sidan av Kustvägen, trots att de flesta målpunkterna finns på södra sidan.

Man tvingas således korsa den livligt trafikerade vägen ett flertal gånger om man besöker turistmålen, havet mm.

Om man cyklar från Ystad till Simrishamn måste man korsa landsvägen i Hammar. Skall man besöka Kåseberga måste man således korsa vägen igen i en korsning där 800 000 Kåsebergabesökare årligen kör, plus den trafiken som skall vidare till Löderups strandbad, Hagesta naturreservat med Dag Hammarskjölds backåkra, Mälarhusen, Borrby strand, Kyl, Skillinge mm.

När man sedan skall vidare på färden mot Skillinge måste man korsa trafiken i Kåseberga för att nå "landningsplatsen" på fel sida av vägen. Sedan måste man återigen passera Kåseberga, - och den övriga trafiken igen för att komma över landsvägen och hamnar på fel sida i korsningen så man direkt måste korsa vägen till Valleberga.

Dessa vansinniga lösningar måste man passera varje gång man väljer att besöka Havssidans målpunkter på sin färd mot Skillinge.

Man anlägger alltså en asfalterad cykelväg på fel sida, precis intill trafiken, trots att man undvikit farorna, och fått en säkrare cykelväg om man lagt den på södra sidan.

Man anlägger alltså en tredje väg, trots att man kunnat utnyttja den gamla Kustvägen som cykelväg. Väl åtskild från trafiken, underbart belägen i naturen. 


Marcus Conradsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Marcus Conradsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...