Värna Vaxholms kulturmiljö

Skärgårdens pärla är på väg att försvinna för alltid. 1800-talets trästad trängs ut, kvarter för kvarter av fula och illa anpassade förtätningar. Träd efter träd huggs ner och granithäll för granithäll sprängs bort - och rivningsraseriet skonade inte ens stadskärnans allra äldsta hus.

Nu står Norrberget på tur, Vaxholms symboliska hjärta. Där ska byggas fyravåningshus i betong som kommer att skada stadens månghundraåriga silhuett från sjösidan för alltid.

För att ge plats åt de fyrkantiga lådorna rivs Norrbergsskolan, i dagarna sattes öststatsliknande tvåvåningskaserner upp dit kommunens allra minsta förvisas i överskådlig tid - för att ge plats åt grävskopor och betongbilar. Och det trots att Vaxholmarna så sent som 2017 röstade emot det omstridda projektet i en lokal folkomröstning. Och trots att en lagakraftvunnen detaljplan saknas - och nu har tagits upp för prövning av Mark- och miljööverdomstolen.

Vaxholm angår inte bara oss som bor här. Vaxholm är en oersättlig del i det svenska kulturarvet. Hjälp oss att bevara vår stad, kräv att de styrande stoppar kulturförstöringen i skärgårdens pärla!

Bevara Norrberget! Stoppa rivningsraseriet och betongiferingen i Vaxholm!


Catarina Baldo Zagadou, föreningen Bevara Norrberget i Vaxholm    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Catarina Baldo Zagadou, föreningen Bevara Norrberget i Vaxholm överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook