Stoppa utvisningen av Milad Hashimi från Boden!

Jag skriver detta för att förhoppningsvis kunna göra en skillnad. Fram för allt för Milad. Men också för hans familj här i Boden, hans flickvän, hans fotbollslag, hans gymnastiklag, hans arbetskamrater, hans klass, och alla hans vänner.

NU KAN DU VARA MED OCH STOPPA UTVISNINGEN AV VÅR VÄN MILAD HASHIMI från Boden!
Han har levt i Sverige sedan 4 år tillbaka, hos en fosterfamilj i Sävast samt med sin flickvän sedan ett år tillbaka.
En oerhört trevlig, omtänksam och driven 19-årig kille som kan flera språk varav pashto, persiska, spanska, engelska och framför allt lika bra svenska som jag själv som då har levt här i 15 år länge än honom. Även en väldig fotbollstalang som spelar i ett lag i Boden. Utöver detta en grym gymnast som har tränat med Luleå Gymnasterna. Den senaste tiden har han varit anställd hos Vattenfall samt studerar andra året vid samhällsvetenskaplig linje i Boden. Han är nu tagen av polis och sitter i flyktingförvar i Gävle.

Det som gör mest ont att se är att en så talangfull, driven, integrerad ung kille med så stort kontaktnät bara kan skickas iväg. Han har levt här i fyra år och hunnit skapa sig ett helt liv och en framtid i landet. Det är inte rättvist att göra så mot en människa. Från en dag till en annan ska han bara lämna allt - sin familj, flickvän, klass, arbetskamrater, idrottslag - för ett liv i Afghanistan där ingenting väntar på honom. Ingen familj och ingen framtid - de alternativ han i princip har är att bli tiggare, tjuv, kidnappare, ansluta sig till ett kriminellt nätverk eller gå med i armén och bli soldat, eftersom man är helt utelämnad utan familj i de stora städerna i Afghanistan, inte minst som ung. Jobb fås enbart genom sociala nätverk. De internationella trupperna kommer även lämna landet 2014 och Afghanistan går då mot mycket sämre tider.
Läs mer om läget i Afghanistan 2013 här: http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.5890387-vad-vantar-egentligen-de-unga-i-afghanistan-

Milad har inget liv i Afghanistan - hans framtid finns i Sverige och här är han så värd att stanna! Snälla var med och hjälp honom att få komma hem till Boden igen!

Milad


Milad och Frida(Klicka på länkarna för bilder)


Josefina Kangasharju    Kontakta namninsamlingens skapare