Stoppa Hossein Panahi´s utvisning!!!! #låtpanahistanna

IMG_4837.JPG18-åriga Hossein Panahi har nu fått utvisning till Afghanistan efter snart tre år i Sverige. Hossein har under dessa tre år gått i skola och läst Svenska, vilket han idag pratar flytande. Han har massor av vänner och andra som bryr sig om honom och han har även en svensk flickvän som han varit tillsammans med länge. Hossein har även en svensk familj, som han bor hos och som bryr sig väldigt mycket om honom. Han är med i en fotbollsklubb och tränar regelbundet på gym som han älskar! I framtiden är Hosseins dröm att utbilda sig till polis inom militären/försvarsmakten, därför kämpar han med skolan för att nästa år kunna söka gymnasium. Han har alltså redan planerat vad han ska göra med sitt liv och hur han ska vara med och beskydda Sverige i framtiden, men migrationsverket har nu krossat hans dröm genom att utvisa honom.

I afghanistan har det på senaste tiden varit väldigt osäkert med bombning och krig, det är också anledningen till att han flydde därifrån. Samt att han varken har någon där över huvudtaget att komma till. Hossein har bott nästan hela sitt liv i Iran och vet därför ingenting om Afghanistan eller hur han ska ta sig till väga om han skickas dit. Han flydde till Iran i tidig ålder från Afghanistan. Han är heller inte med i Afghanistans nätverk så det gör det också svårare för honom att kunna bo där. Han har absolut ingenting kvar i Afghanistan, ingen släkting, ingen vän, inga saker, inget minne därifrån. Hela hans liv och framtid finns här i Sverige, det var anledningen att han kom hit från första början och det finns därför ingen anledning för honom att skickas härifrån!

Anledningen till att Migrationsverket tagit detta beslut är för att Hossein inte hade något pass med sig när han kom till Sverige och därför inte kan bevisa sin ålder eller vart han kommer ifrån. Och en andra anledning är för att de inte tycker att det är tillräckligt osäkert i Afghanistan för att inte kunna skickas dit. Dock har svenska ambassaden meddelat att det faktiskt inte är då, det är väldigt riskfyllt och osäkert att åka dit nu.

Hjälp Hossein Panahi att få stanna här i Sverige, skriv under med ditt namn så är du till stor hjälp!! tack på förhand!!!! Och hashtagga #låtpanahistanna


Alexandra Svensson    Kontakta namninsamlingens skapare