Stoppa beroendereklamen!

 

Reklamen för alkhol, spel och cannabis finns överallt. I öppen reklam i TV och andra medier, på internet och i det offentliga rummet. Dessutom finns den dolt, i sociala medier och i den populärkultur vi konsumerar. 

Beroenden är lönsamt för de som tillhandahåller dem, men förödande för de som fastnar. Multinationella industrier investerar enorma summor i reklam, för att det fungerar - den påverkar oss och vi konsumerar mer av det vi exponeras för. Men fler människor som fastnar i beroenden som följd.

Regler finns: Alkohol får inte marknadsföras till unga under 25 år, Spelreklamen ska vara "måttfull" och narkotikan cannabis är förbjuden i Sverige. Trots detta exponeras unga för alkoholreklam 13.000 gånger varje år, spelreklamen är aggrassiv och nästan barnslig i tilltalet - och Cannabisanvändning romantiseras i en mängd serier, filmer och annan populärkultur.

Ungas välmående måste gå före beroendeindustrins behov av stora vinster. Protestera mot beroendereklamen - skriv under!


Emil Gillsberg, Sveriges Blåbandsförbund    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Emil Gillsberg, Sveriges Blåbandsförbund överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Facebook