Låt Ludwig gå i samma skola som sina klasskompisar!

De flesta barn ser framemot att börja mellanstadiet. På Kungsklippeskolan i Huddinge Kommun är barnen extra taggade,de ska nämligen få nya klasskompisar från Kräppla skola. På Kräppla går man endast till årskurs tre,därefter flyttar hela klassen över till Kungsklippeskolan.

Det finns en pojke i Kräppla som tyvärr inte är lika glad. Han får nämligen inte följa med sina klasskompisar till Kungsklippeskolan när de börjar fyran. Det är ett beslut tagit av Kommunen. De menar att de bor för långt från skolan och med deras "relativa närhetsvärde" hamnar de för långt ner i listan. Avståndet har inte varit något problem under de tre första åren.

Föräldrarna gör allt i sin makt för att få Kommunen att inse att pojken mår bäst av att fortsätta gå med sina klasskompisar. Till saken hör den,att han dessutom tycker det är extra jobbigt med förändringar.

Han har fått en plats på Snättringeskolan. Förvisso en bra skola, men det kom som en chock att han som enda elev får börja på en ny skola och skiljas från sina klasskompisar.

Han har reagerat mycket starkt på beskedet och undrar om han gjort fel. Han har flaggat för att han inte vill gå till skolan längre. Ludwigs föräldrar kämpar med att hitta lösningar.

Ber därför Kommunen titta på ärendet en gång till. Förstår att regler och algoritmer behövs för att fatta beslut, men se det även ur ett mänskligt perspektiv. I det här fallet pratar vi om en pojke som mår mycket dåligt över att han inte får fortsätta gå med sina klasskompisar, han vill t.o.m sluta gå till skolan.Det om något måste väl vara skäl nog att ändra beslutet?

Dessutom försöker vi vuxna lära våra barn att alla får vara med och vikten av inkludering. Hur förklarar man då för en tioårig pojke att han inte längre får vara en del av klassen, att han är exkluderad?

Skriv under, så vi kan visa att vi är fler som tycker att det här beslutet är fel.

Låt Ludwig fortsätta gå till skolan med sina klasskompisar!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Karin Sandstedt kan se all information jag lämnar i detta formulär.


Jag ger Karin Sandstedt tillåtelse att överlämna den information som jag lämnar på detta formulär till följande parter:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...