Känd HD/ED status vid parning

Idag är det inget krav på att röntga shelties före parning - det leder ofta till att individer med dåliga höfter och leder används i avel och producerar valpar som senare får problem. Från 2023-01-01 till 2023-10-04 är det endast 171 shelties som blivit HD röntgade. Av dessa har 55 grad A, 60 grad B, 37 grad C, 9 grad D och 10 grad E. 159st shelties är ED röntgade med 150st Ed grad 0, 7 grad 1, och 1 respektive 1 grad 2 och 3.

Det är idag väldigt få shelties som röntgas. Vi, valpköpare, och kennlar anslutna till SSSK och SKK skulle vilja ändra på detta. Eftersom sheltien idag används mycket mer till sport än vad den tidigare gjort belastas höfter och leder i större grad. Det är också oroande att mycket unga hundar fått avlivats på grund av sina dåliga höfter. Att få bättre ledhälsostatus på shelties överlag är att ge rasen större möjlighet till ett friskare, längre och sundare liv.

Namninsamlingen kommer att lämnas in med en medföljande motion till årsmötet.

Om du inte är medlem redan så gå med i SSSK så du är säker på att göra din röst hörd, tillsammans är vi starka.


Elin Lindgren och Yasmine Berg (Shadowscape)    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Elin Lindgren och Yasmine Berg (Shadowscape) kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...