Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Quoted post


Gäst

#8

2015-02-08 15:06

Jordbruksverket är i regel inte ansvariga, dem sett endast regler/rekommendationer... Länstyrelsen är rätt instans...
Mvh en djurvårdare som tycker du ska skaffa mer kött på benen.

Svar

Hittekatter.iFokus.se
Ansvarig för denna petition

#11 Re:

2015-02-08 15:57:22

#8: -  

 Tack för det rådet du! Men vi behöver inte mera kött på benen då vi redan vet precis hur det fungerar. Men du verkar ha missade en del information i det här tillkännagivandet. Om du läser ordenligt så ser du vilka vi skickat uppropet till. ;) Jordbruksverket är bara en av många. Alla 21 Länsstyrelserna är en annan. Mest rätt instans är givetvis beslutfattaren (Lantbruksdepartementet) som också fått uppropet.

Eftersom JBV har kommenterat namninsamlingen har vi svarat dem. Dessutom är JBV - som du själv nämner - dem som skriver regler/rekommendationer. Det gör dem till ganska viktiga i sammanhanget. Det är nämligen dit som Länsstyrelserna brukar hänvisa. Att sedan JBV hänvisar tillbaka till Länsstyrelserna är signafiktivt med hur det fungerar. Ingen vill ta det i sin hand. 

 

Yvonne

#13 Re:

2015-02-08 16:25:45

#8: -  

Självklart är Jordbruksverket ansvarigt för djurskyddet! De utformar regler och riktlinjer som Länsstyrelserna ska rätta sig efter. Dessutom ska de utöva kontroll av Länsstyrelsernas arbete.

Det pinsamma är att ingen myndighet riktigt tar på sig ansvaret för djurskyddet, t ex de hemlösa katternas lidande.

Jordbruksverket skyller ifrån sig och påstår att Länsstyrelserna har ansvaret, eftersom dessa är självständiga myndigheter.

Samtidigt skyller Länsstyrelserna ifrån sig och påstår att Jordbruksverket har ansvaret, och att de själva bara rättar sig efter vad Jordbruksverket har bestämt....

Sandlådenivå eller???

När ingen tar på sig ett seriöst djurskyddsansvar blir det som det blir - och katterna får betala priset med sina liv.

 
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...