Den offentliga Måltiden

Quoted post


Gäst

#3

2013-09-28 09:01

När-producerat och gjort från grunden i köket inte i ett fabrik.

Svar

Christian Tikkanen

#6

2013-09-29 19:21:49

#3: -

Det är vad man borde eftersträva till i den offentliga måltiden, men tyvärr så har de blivit så att genom industrialliseringen och centraliseringen av skolköken har det nära och lokala råvarorna fått ge vika för stora upphandlingar där halvfabrikaten är det dominerande även om det inte alltid är det billigaste och så vill man påpeka att upphandlingar med större partier är det fördelaktigaste och mest lönsamma enligt någon konsults uträckningar...Vilket jag inte riktigt med min kalkylator får att stämma överens. Det kan hända att jag ligger en aning efter i matematiska formler men vågar nog ändå hävda att närproducerat och lokalodlat även i större partier skulle bli billigare i slutändan, det skulle bli en ren vinst både kortsiktigt och framföraltt långsiktigt, och de om något borde ju de politiska beslutsfattarna hänga på, men si nej, det har föranlitat sig till konsulter som inte har en aning eller ens en inblick i hur skolkök skall drivas men ändå lägger fram ekonomiska kalklyler som talar för supemegakök, ofattbart. Men som sagt vi kämpar med näbbar och klor för att de inte skall bli aktuellt med megakök någonsin.