Låt inte Gävlebon Atta Karimi avrättas i Iran!Atta Karimi en 43 åring man, ursprunligen kurd från Iran. Han har fått avslag att stanna i Sverige efter 13år. Atta Karimi bor idag i Gävle med sin sambo som är svensk medborgare. Aata och hans familj är välkända i den kurdiska befrielserörelsen i Iran. Hans morfar och två av hans morbröder avrättades i Iran på grund av att de tllhörde kurdisk gerilla (peshmarga). 1993 blev Atta medlem i det förbjudna kurdiska partiet Sazmankhabat. Senare greps han av de iranska säkerhetsstyrkorna och torterades svårt i Merivan-fängelset för att tillhöra ett förbjudet ”fel parti.” Aattas tortyrskador har bland annat dokumenterats av Brita Hännstrand, specialist i allmänmedicin och psykiatri vid Befris flyktingmedicinska mottagning i Uppsala.

Atta riskerar livstidsfängelse, tortyr och till och med avrättning vid ett återvändande till Iran. Därför är det ytters viktigt att vi agerar. Svergie är på väg att bli ett land som tar emot återvändande Jihadister och ger de vård men tar inte emot folk som gör nytta för landet. 

 

Vi måste agera NU innan det är försent! Låt mänskligheten väga mer. Skriv under och sprid vidare innan det är försent.ni kan även följa hans sida för mer info och uppdatering av Aatas situation på
https://www.facebook.com/aata.karimi


Med vänliga hälsningar/ KPV Kurdish Political Views