SVT sänd Doctor Who

Kontakta namninsamlingens skapare

Brev till Hamilton och fortsatt kamp

2013-11-23 20:23:02
Hej

Sitter i Folketshus i Tumba där jubileumsavsnittet kommer visas om en knapp halvtimme. Tyvärr så har vi inte fått något svar om varför SVT väljer att inte visa avsnittet. Och ikväll är det bara inse att samtliga tv-kanaler som erbjudits att sända avsnittet valt att strunta i det.
Jag har skickat mailet nedan för ca en vecka sedan till SVTs VD:

"Hej Eva

Jag är en av många nördar i Sverige som gillar tv-serien Doctor Who. Den fyller nu på Lördag 50 år och i samband med det så sänds den över hela världen eftersom BBC valt att samsända avsnittet över hela världen.
SVT har tidigare sänt första säsongen av moderna Doctor Who men valde av oklara anledningar att inte sända de hittills 6 efterföljande säsongerna. Visst tittarsiffrorna kan ha varit låga då men med tanke på hur mycket tv-serien vuxit efter säsong 1 så kan man tycka att serien borde få en ny chans. Speciellt med tanke på erat uppdrag och att TV-serien är något så ovanligt som en serie som tilltalar alla åldrar likte t.ex en Pixar-film. Dessutom är seriens huvudförfattare Steven Moffat som bl.a. skapat den moderna tolkningen av Sherlock som SVT sänt.
Vi startade för en tid sedan en namninsamling för att SVT ska börja sända Doctor Who som när jag skriver detta har 650 underskrifter ( http://www.skrivunder.com/svt_sand_doctor_who ). Vi har försökt att få konkreta svar på framförallt varför SVT väljer att inte sända Doctor Who eftersom vi vet att SVT blivit erbjudna jubileumsavsnittet.
Jag är någon som gillar SVT och Public Service rent allmänt, men jag förstår allt mindre vad det betyder. Att stödja nördkultur som Doctor Who borde vara del av SVTs uppdrag eftersom det uppenbarligen inte är nog kommersiellt för att någon annan kanal nappat.
Visst är det fint att ni sänder serier som Game of Thrones som är det motsatta till nördkultur (Smal och specialiserad) eftersom det är en av världens största serier som dessutom finns att tillgå via HBO Nordic innan den sänts i SVT. Det finns endast ett sätt att se Doctor Whos jubileumsavsnitt live i Sverige och det är via 3 av Folkets Hus biografer. Tyvärr är det inte alla som har samma möjlighet som jag att resa från Visby nu på lördag för att se avsnittet i Stockholm.
Det jag hoppas är att SVT ser över sitt beslut att inte sända Doctor Who i framtiden och ger oss svar på varför inte och vad det skulle krävas för att SVT gav serien en ny chans.

Med vänliga och hoppfulla hälsningar
Emil Kieri"

Har inte fått något svar ännu tyvärr. Men jag tycker det är viktigt att vi fortsätter uttrycka vår bestämda åsikt om att SVT bör visa mer nördkultur. Vi kanske inte lyckats få någon tv-kanal i Sverige att sända jubileumsavsnittet men vi måste fortsätta kämpa för att Doctor Who får en självklar plats i Svensk tv.

Ha det gott!
Emil

Emil Kieri

VIsningar i Malmö, Göteborg och Stockholm

2013-11-14 00:34:03

Tillskillnad från SVT har Folketshus valt att ordna visningar i sammarbeta med Scienfictionbokhandeln av Doctor Whos 50-årsjubileum. 

Hittillls är det klart med visningar i Göteborg, Malmö och Stockholm

Mer info om respektive stad kan hittas nedan:

Malmö

Göteborg

Stockholm

Detta kanske inte är en optimal lösning för alla som inte bor i någon av städerna. Men det är i vart fall en tröst för några av oss som är besvikna på att SVT valt att inte visa Doctor Whos 50-årsjubileum.


Emil Kieri

En tröst om det inte blir i TV

2013-11-12 16:36:35

Jag har hört att Folketshus har rättigheterna till Doctor Whos livesändning. Om man är intresserad av att få en visning nära sig så ska man maila sitt lokala Folketshus. Det är samma teknik som används för att livestreama opera. Sprid denna info så kan det kanske bli visningar på fler ställen i Sverige.

(Som många uppmärksammat så är det Folketshus och inte Folketsbio som har rättigheterna)


Emil KieriDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.