Rättvisa för 8 månaders spädbarn

Kontakta namninsamlingens skapare

Fallet på 8 månaders spädbarn över 20.000 bilder & 253 grova övergrepp

2023-10-08 09:48:07

Genom att agera barnvakt kom den 20-åriga pedofilen Linus Alexander Vikström åt en närståendes barn och började en lång serie med grova övergrepp på barnet, inklusive orala, vaginala och anala våldtäkter – allt för att kunna producera barnporr som han sedan spred till likasinnade över pedofilforum på nätet. Övergreppen och våldtäkterna började 2018 och kunde fortsätta till 2020 då Interpol uppmärksammat pedofilen och inlett ett samarbete med svensk polis för att få fast honom, vilket ledde till att han kunde gripas i maj i år. Den 10 december dömdes pedofilen till ett med svenska mått mätt hårt fängelsestraff på 12 år för hundratals övergrepp, samt ett ovanligt stort skadestånd på 1 275 000 kronor till offret.

Begick stort antal grova våldtäkter

Våldtäkterna och övergreppen som Vikström utsatte flickan för började redan när hon var ett år gammal, i oktober 2018. Då var han själv 18 år gammal och fick ofta agera barnvakt till flickan av oklar anledning. I kammaråklagare Annika Wennerströms stämningsansökan tar det mycket stora antalet brott upp hela 14 sidor trots att de bara är kort beskrivna.

Vikström har bland annat onanerat mot och gnidit sin penis mellan offrets blygdläppar och ejakulerat över hennes underliv och mage vid ett stort antal tillfällen. Han har fått flickan att röra vid hans penis, onanerat mot och över henne samt ejakulerat i hennes ansikte och mun vid ett stort antal tillfällen. Han har slickat henne, fått henne att ta hans penis i munnen och penetrerat det lilla barnet både vaginalt och analt vid ett stort antal tillfällen.

Vid ett av tillfällena ejakulerade han i ett glas och fick sedan barnet att dricka ur detta samtidigt som han filmade det, en handling som direkt uppmanades av en av de andra pedofilerna som Vikström hade kontakt med över nätet. I polisförhör säger han att ”han själv skulle inte vilja dricka någons sperma och kan nog aldrig förstå hur han kunde göra detta”.

Totalt rör det sig om 49 grova våldtäkter mot barnet och 153 grova sexuella övergrepp, 24 tillfällen där han använde henne för sexuell posering för att ta bilder samt 16 fall av sexuellt ofredande som polisen kunde hitta film och bildbevis för.

Spårades av Interpol

Vikströms brott upptäcktes av poliser vid Interpol som hade märkt av att en användare med alias ”Lynx” var aktiv på pedofilforum på darknet, delar av internet som ofta används till illegala verksamheter som drog- och vapenhandel samt för att sprida barnpornografi. Interpol gjorde bedömningen att ”Lynx” var en svensk administratör för ett av pedofilforumen, vilka är svåra att spåra eller stänga ner. Under 2019 började ”Lynx”, det vill säga Vikström, lägga upp barnporrbilder på en sida som övervakades av Interpol och kom på så sätt under luppen under deras utredning av pedofilerna på den. Först i februari 2020 gjorde Vikström ett misstag och offret för de upprepade sexualbrotten syntes i en speciell tröja från Lindex. Svensk polis kunde bistå Interpol med information och kunde konstatera att tröjan sålts i många länder, men flest i Sverige och under åren 2018-2019.

Från 91 bilder som Vikström laddat upp försökte man därefter identifiera barnet som syntes på filmer och bilder. Genom att låtsas vara pedofiler lyckades dessutom poliser från Nationella Operativa Avdelningen (NOA) få kontakt med Vikström och börja försöka få honom att ge dem mer information att arbeta med.

 

Hävdade att han våldtog flickan på uppmaning av andra pedofiler

Själv erkänner Vikström ett flertal av sina övergrepp, men förnekar vissa av brotten. I polisförhör hävdar han att han först fått kontakt med en tjej som eggade på honom att börja våldta barn och själv menar han att så länge som han inte använde våld skulle det inte vara ett stort problem. Han hade vid ett tillfälle fått kontakt med en av huvudmännen bakom ett pedofilforum, en man i Texas, som började instruera honom och ”lära upp honom” till att bli en ”bättre pedofil”. Genom pedofilforumet fick han mycket uppmuntran av de andra pedofilerna och beröm för materialet som han producerade, något som tillsammans med en upplevd statushöjning drev honom att fortsätta våldta och filma sitt unga offer. Samtidigt som han skyller sitt ansvar på de andra pedofilerna lägger han även ansvar på barnet – som var ett år när han började utsätta henne för övergrepp. I flera förhör försöker han göra gällande att barnet, som inte kunde prata, varit drivande och velat utsättas för brotten.

 

Idag har Linus fått sänkt straff till 7,5 års fängelse och sänkt skadestånd till 650.000, samt att alla rättegångskostnader står vi SKATTEBETALARNA FÖR. 

Linus kommer att bli fri om ca 4 år, förmodligen begå samma brott igen, han är inte en frisk person.

 

 

 


Shyrin Masoudi



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.



Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...