Mandometerklinikerna hotas av stängning - unik och effektiv behandling mot ätstörningar riskeras - patienternas hälsa står på spel

Kontakta namninsamlingens skapare

Insamlingsstiftelsen Mando

2024-06-24 16:07:01

Regionpolitikernas svek mot ätstörningspatienterna och deras anhöriga, känns overkligt. Att nu vara med och se till att Mandometerklinikerna kan fortsätta ge behandling oberoende av ”patientens plånbok”, är inget svårt val. Därför ber jag ”alla goda krafter” att stödja den insamlingsstiftelse vi startat.

Läs mer på mandostiftelsen.se >
 
Bidra!
Dela!
Rädda liv!
 
Stiftelseannons_web.PNG
 
Tack.
Jörgen Frändfors
Ordförande FAB

Föreningen mot Anorexi och Bulimi

Visa ditt stöd, dela din historia.

2024-03-26 05:02:18

Nu har det gått fem månader sedan vi lämnade över uppropet till de styrande politikerna i Region Stockholm.Tyvärr står styret än så länge fast vid sitt beslut att kasta bort Mandos all upparbetad erfarenhet, kunskap och resurser. Men trots att det nu inte är många månader kvar tills avtalet med Mando löper ut har varken Hälso- och sjukvårdsnämnden eller politikerna kunnat presentera en plan för hur och var man tänker ta hand om alla Mandos patienter.
Alla de gripande och ärliga berättelser som fyller sida efter sida i det överlämnade uppropet har man varken kommenterat eller tagit hänsyn till utan vi blir nedtystade.
Vad kan vi göra nu? Vi fortsätter kämpa och kräver att våra röster blir hörda. Era starka vittnesmål som hittills ignorerats borde inte kastas åt sidan utan spridas. Det kan göras på olika sätt, ett förslag är att fylla på med berättelser i boken "Frisk":  https://mando.se/frisk/

Om du vill delta i boken eller på annat sätt bidra genom att låta din berättelse spridas så vill jag be dig skriva till mig på ordförande@fabinfo.se och uppge om du vill vara anonym eller delta med namn.

Tack.
Jörgen Frändfors
Ordförande FAB


Föreningen mot Anorexi och Bulimi

Tack ni som kom, och tack ni som skrev under!

2023-10-31 17:43:55

Vi var en stor grupp som samlats utanför Landstingshuset, för att överlämna mer än 4300 underskrifter, och dryga 1700 berättelser till stöd för Mandometerklinikerna.

Det hölls fina, rörande, upprörande tal under tiden vi väntade på att de ansvariga politikerna i Mittenkoalitionen, med Vänsterna stöd skulle komma ut och ta emot oss och vår insamling. 

De kom till slut, och tackade så mycket för vårt engagemang i frågan. Tyvärr hördes inte något nytt, utan mantrat "bättre, mer jämlik, samsjuklighetsfokus" togs fram ännu en gång. Att det skulle vara ett misstag att bygga Regionens nya vård på något som inte kunnat visa sig fungera, det verkar inte nå in till de styrandes medvetanden...

"Det nya" ska byggas på en uttänkt modell, en teoretisk konstruktion, där först och främst "allt på samma plats" utgör den framhållna fördelen.

Att lämna en fungerande metod, som bevisat sig under 30-talet år, det gör man utan större eftertanke. Det framhölls att byte av vårdgivare, det är något som sker standardmässigt, och med fullt patienfokus...

...det är skillnad på att byta ut en aktör mot en annan, som jobbar enligt samma koncept. Här handlar det om diametralt motsatta vårdmodeller, varav en visat sig leda till friska patienter, den andra till kvarstående problem, och behov av att remittera patienter i hög utsträckning till just Mando!

Efter att vi gästat Region Stockholms styre, tågade vi till Socialdepartementet. Där överlämnade vi en kopia på insamlingen, till Socialminister Jakob Forssmed. Detta givetvis "för kännedom", då regeringen inte kan "ta regionen i örat", även om jag tycker det vore lämpligt i detta fall...

Jörgen Frändfors

 


Föreningen mot Anorexi och Bulimi

Det är strax dax...

2023-10-16 20:27:59

Tisdagen 24/10 är det dags. Då ska vi lämna över alla namnunderskrifter vi fått samman, till stöd för Mandoklinikernas fortvaro.

Vi hoppas att ni som stött denna goda sak, är med oss "hela vägen", och sluter upp utanför Landstingshuset, Hantverkargatan 45.

Samling sker 13.30, inför överlämnandet till Talla Alkurdi, som är HSNs ordförande. Därefter går vi till Socialdepartementet på Fredsgatan 8,

där Socialminister Jakob Forssmed ska få en kopia av insamlingen.

Väl mött den 24:e!

Jörgen Frändfors

FAB


Föreningen mot Anorexi och Bulimi

Dags att vi kavlar upp ärmarna...

2023-09-26 16:16:25

Först och främst:- TACK!, 4015 TACK! Tack alla ni som skrivit under vårt upprop. Vi har passerat 4000-gränsen, men behöver verkligen bli fler.

Den 24 oktober ska vi lämna över denna namninsamling till berörda politiker. Då får det gärna vara fler än 8000 som visat att dom bryr sig om ätstörningsvården i region Stockholm. Så dela, dela, dela...

Jag har läst en del av de fina kommentarer ni skrivit. Kunde Mando överleva på dem, skulle vi ha Mando kvar i all framtid...

...men så är det tyvärr inte.

Vi som vill visa vårt stöd, samlas vid Landstingshuset, Hantverkargatan 45, klockan 13.30, för att lämna över namnen, och visa att vi kräver en ändring.

Så har ni möjlighet: - Kom den 24/10, och visa att vi är många.

Dela, dela, dela

Jörgen Frändfors

FAB

 


Föreningen mot Anorexi och BulimiDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...