Tillåt husdjur i svenska skyddsrum!

Kontakta namninsamlingens skapare

En vecka och över 10 000 namn!

2022-03-08 16:35:58

Hej alla!
Nu har det gått en vecka sedan den här petitionen såg dagens ljus och det är otroligt fint att se att så många har engagerat sig I frågan och att det diskuteras, debatteras och delas där ute!


Jag har fått ta emot många meddelanden här och försöker hitta tid så att alla skall få ett svar. En fråga som många lyfter är möjligheten till allergivänliga skyddsrum, och det är ett förslag jag tänker ta med mig I brevet till MSB. Det är många som har velat att jag skall komma med svar på hur det här skall lösas rent logistiskt och emedan jag jättegärna hade gjort det så ligger det utanför min förmåga då det inte är jag som beslutar I frågan. Som enskild person så är det enda jag kan göra att ta med och presentera era röster för MSB, samt att komma med egna förslag, vilka jag också har fått många av er!


Jag vill också påpeka att syftet med den här namninsamlingen absolut inte är att ställa djurägare och allergiker mot varandra. Anledningen till att jag skrivit som jag har gjort är att belysa orättvisan I MSBs hanterande av allergifrågan; dvs att ansvaret för allergier och sjukdomstillstånd åligger den enskilde individen, förutom just vid pälsdjursallergi där ansvaret läggs på djurägare. Jag vill naturligtvis se att vi alla skall ha en självklar plats I skyddsrummen I händelse av krig och jag vet att vi som nation är väldigt bra på att samarbeta och hålla ihop under kriser.


Jag bevakar kontinuerligt hur många underskrifter som kommer in och gör löpande uppskattningar hur snabbt de kommer samt när det kan tänkas vara läge att lämna över till MSB. Min initiella tanke var minst 10 000 namn och då vi redan nått upp till detta så kommer jag att påbörja ett brev till MSB I veckan, förhoppningsvis hinner vi få fler namn innan det skickas då det fortfarande går stadigt uppåt.


Till sist en glad nyhet! Svenska Kennelklubben har beslutat att samtala med MSB om frågan enligt deras hemsida.
Det skall dock påpekas att de gör det oberoende av den här petitionen och att jag inte har haft någon kontakt med dem, men vi håller tummar och tassar för att det skall ge ett positivt gensvar.


Tack för alla era namnunderskrifter, alla fina och viktiga meddelanden och för att ni hjälper till att föra djurens talan!
Carro och Max

 


Carro MagnussonDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...