Raseborgs järnvägs övergångs olyckas utredning skall avslutas

Kontakta namninsamlingens skapare

Hej ni alla kära medlemmar

2020-03-22 15:33:59

Jag har använt alla min energi och har ingen kvar att översätta, tyvärr. 

 

Vuoden alku meni työjärjestelyjen hukuttamana. Saimme ne huonot uutiset oikeusprosessin jatkamisesta ja kaikki aktiviteetti täällä adressissakin hiljeni. Kukaan ei reagoinut mihinkään millään tavalla. 

On todella pelottavaa kuinka me tästä kaikesta selviämme. Jokaisella on huolia itsestään, lähimmäisistään ja toimeentulosta. Tuskin tässä tasoristeysonnettomuuden suhteen tapahtuu mitään. Toivon meille kaikilel hyvää vointia ja yhteiskunnalle ja yksilöille viisaita tekoja ja päätöksiä<3 

Kiitän teitä kaikkia tästä taipaleesta. Palaamme asiaan, kun olemme samanlaisessa tilanteessa kuin aiemmin. 

rakkain terveisin


Anne Yrjänä

Työ jatkuu

2020-02-06 12:14:12

Tyvärr inte på svenska, jag har så mycket arbete och studeringar....

 

Pitkään adressimme keräsi allekirjoituksia päivittäin ja välillä koimme huippuhetkiä, kun tieto eteni laajemmin. Nyt taas toivon, että adressin allekirjoittaneet auttaisivat niitä, joiden taitoihin nettiadressien allekirjoittaminen ei riitä. Helpointa allekirjoittaminen on kännykän kautta. Jos haluatte vastaanottaa tiedotteita, muistakaa laittaa rasti oikeaan paikkaan. Etenemme peräänantamatta. Tavoitteeni olisi maaliskuun loppuun mennessä kerätä 13 000 allekirjoitusta <3

 

mvh Anne


Anne Yrjänä

Bra nyheter

2019-12-31 15:45:20

Näyttökuva_2019-12-31_kello_17.41_.48_.pngNäyttökuva_2019-12-31_kello_17.42_.02_.png


Anne Yrjänä

Fina nyheter

2019-12-31 11:57:41

Näyttökuva_2019-12-31_kello_12.51_.51_1.png


Anne Yrjänä

tillkännagivane Dec 22

2019-12-22 10:48:49

Iloisia uutisia. Glennin haastattelu Kansanradioon on nyt ollut radiossa ja sen löytänee netistä Kansanradion tämänpäiväisestä lähetyksestä. Toivottavasti se tuo meille enemmän allekirjoituksia.

Sain eilen puhelinsoiton henkilöltä, joka oli yrittänyt lähettää minulle viestiä. En ollut kuitenkaan sitä vastaanottanut. Eli sähköpostini on Anne.Yrjana@gmail.com, jos jollakin on tärkeätä asiaa. Tässä oheistettuna lokakuussa tehty Rappen haastattelu Österbottens Tidningiin.

Nyt, kun asia on taas tapetilla kannattaa auttaa iäkkääpiä ihmisiä tekemään allekirjoitus vaikka kaverin kännykällä

 

terveisin Anne

 

Glenns intervju var i Kansanradio i dag och det kan höras i nätet. Om någon vill kontakta mig (anne.yrjana@gmail.com) En kvinna hade försökt göra det här men jag aldrig fick det. Jag har här Rapppes intervju i Österbottens tidnign 23.10, om ni vill läsa det

Rappe_i_ÖT_23.10_1.jpg

 


Anne Yrjänä

Tillkännagivande December 20.

2019-12-20 17:34:04

Efter en hård dag som begravnings fotograf, den är bara på finska:

 

Hei teille allekirjoittaneille,

nyt on ensimmäisen kerran kulunut kaksi päivää ilman, että allekirjoituksia olisi kertynyt lisää. Yle teki eilen päivityshaastattelun tästä adressistamme ja olivat hämmästyneet kuinka paljon olemme saaneet kommentteja. Printattuna lukukokoisella fontilla, noin sata sivua. 

Me jatkamme tästä ja ilmoittelen, kun radiossa on jotakin ollut

ystävällisin terveisin Anne


Anne Yrjänä

Tillkännagivande December

2019-12-09 16:35:23

Hei te kaikki! Hej er alla!

 

Vi har et par veckor väntat om Glenns intervju kunde vara häras i Kansanradio (söndagar) Det har inte hän. Vi har tänkt att kanske ämnen är för politisk och de vågar inte publicera.

Men arbetet går vidare, som Gandhis "aseeton vastarinta" Vi ger inte upp. När någon kommenterar i media det är tid at publicera våra åsikter. Man får inte lämna någon ensam <3

 

Olemme pari viikkoa odotelleet, josko Glennin haastattelu olisi julkaistu Kansanradiossa. Näin ei ole tapahtunut. Olemme ajatelleet, että aihe saattaa olla niin tulenarka ja poliittinen, ettei sitä uskalleta julkaista.

Mutta työ jatkuu. Allekirjoitukset lisääntykööt mielenilmaisuksi. Emme anna periksi. Kun asiaa kommentoidaan mediassa, on aika kypsä taas julkistaa näitä mielipiteitä. Kuulin, että Ylen juttu radiossa oli aikanaan saanut hyvin paljon kuuntelijoita. 

Ketään ei saa jättää yksin <3


Anne Yrjänä

Tillkännagivande av Raseborgs järnvägs övergångs olycka

2019-11-24 14:01:08

Hei kaikki ahkerat allekirjoittajat. Enää 30 allekirjoitusta puuttuu siitä, että niitä olisi yhteensä 11 000!

Ystävämme Glenn Skog oli soittanut asiasta myös Kansanradioon ja on mahdollista kuulla hänen kommenttejaan siellä viikon kuluttua sunnuntaina klo 12.

Koska viestejäni vastaanottaa vain pieni osa allekirjoittaneista, tarvitsisimme lisää tämän adressin jakamisia <3

 

Glenn Skog har kontaktat radioprogrammet Kansanradio och det är möjligt att höra hans kommentär där efter en vecka, söndagen kl 12

Inte så många har velat ha mina tillkännagivanden, därför behöver vi att ni delar adresset och ger hjäp till denna som inte kan göra sin underskrift själv <3


Anne Yrjänä

Tillkännagivande av Raseborgs järnvägs övergångs olycka

2019-11-16 15:19:00

Hei te kaikki allekirjoittaneet! Tyvärr jag har inga resurser att översätta denna. Jag är säker att ni hittan någån som kan hjälpa <3

 

(Tiedoteyritys numero 2. Minulle selvisi toissapäivänä, että voin lähettää teille kaikille tiedotteita. Kirjoitin jo arkin pitkän kirjeen, mutta se hävisi bittiavaruuteen samalla, kun painoin lähetä-nappia. Nyt tallennan tiedotteen koneelleni ja jatkan yrittämistä)

 

Tämä ensimmäinen adressini Raaseporin varusmiehen oikeudenkäyntien lopettamisesta syntyi täällä Kokkolassa 11.10. Onnettomuuden satuttua tulin tekemisiin ihmisten kanssa, jotka olivat turmassa menehtyneen, tavattoman suositun, nuoren miehen tuttuja. Turma kosketti niin laajasti ja suurilla tunteilla tätä paikkakuntaamme, että sitä ei voinut unohtaa. Käräjäoikeuden vapautettua tämän nuoren miehen olimme huojentuneita. Apulaisvaltakunnansyyttäjän halu viedä asia hovioikeuteen, loukkasi syvästi meidän kaikkien oikeustajua ja uskoa suomalaiseen oikeuslaitokseen.Näin se siis käynnistyi.

 

Tämänhetkinen allekirjoittaneiden määrä on 10 834. Allekirjoitukset jakautuvat laajasti eri paikkakunnille. Kun yritin niitä laskea, menin luvuissa sekaisin kännykästä katsoessani. Mielestäni muutkin allekirjoittaneet voivat mennä sivuille itsekin katselemaan ja tutkimaan kommentteja. Arvelisin, että noin kymmenesosa on myös kommentoinut, mikä on vienyt asiaa eteenpäin.

 

Asian julkistuessa jokunen päivä aloittamisen jälkeen, media oli yhteydessä minuun. En tietenkään osannut arvata mitä tapahtuman tulee ja mikä on lopullinen tavoitteemme, joten kommentoin tuntemuksieni mukaan. Sain yhteydenottoja Pohjanmaan sanomalehdiltä, MTV:ltä (koska heillä uutisoitiin varusmiesliiton kannasta) ja omalta kaupunkilehdeltämme. Allekirjoituksia satoi tähän aikaan tiheästi ja teimme 15.10 ennätyksen, yli 2000 allekirjoitusta samana päivänä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä nimitteli meitä “kaikkeahan sitä netissä näkyy” -kommentilla ja myöhemmin paikallisessa lehdessämme kertoi syyttämisen johtuvan siitä, että junaa ei saa reitillään mistään syystä pysäyttää....Lehdistöltä tuli vinkkejä tekstin kääntämiseen ja sellaisen operaation saimme onneksi aikaiseksi. Eli adressi on nyt suomeksi ja ruotsiksi. Minulle vinkattiin myös sitä, että kannattaisi järjestää mielenosoitus...

 

Prosessin aikana olen tullut ymmärtämään tarinan erilaisia pohjavirtauksia allekirjoittaneiden kommenttien kautta. Suuri huoli on siitä, että on haettava ja löydettävä syyllinen, jotta menehtyneiden ja loukkaantuneiden omaiset saavat korvauksia. Mielestäni olemme pieni maa, jonka on taiottava nuo korvaukset ihan mistä vaan ilman sanahelinää. Varmasti pelätään, että tästä syntyy ennakkotapaus, joka etenee lumivyöryn lailla. Olen nyt käynyt läpi 7500 adressia ja poiminut yhteen kaikkien kirjoittamat kommentit, ilman kirjoittajan nimi- tai muita tietoja. Kun pääsen poiminnassa ajan tasalle, toimitan tämän koosteen medioille. Toki ne voi luovuttaa keskeneräisenäkin. Nyt vaikuttaa, että kaikki päälinjat ovat tulleet esille. Joukossa on harjoituksessa olleitten nuorten vanhempia, junassa olleita, Raaseporin maastot tuntevia, menehtyneitten lähiomaisia ja niin edelleen.

 

Koska allekirjoitusten päivävauhti on hiljentymässä, tarvitsemme teiltä aktiivisuutta adressin jakamiseen. Se edellyttää esimerkiksi nettiä vieroksuvien neuvontaa. Moni aikuisemmasta väestöstä pelkää nimensä tulevan näkyviin. Mutta allekirjoituksensa voi antaa myös niin, että se ei näy kenellekään internetissä. 

 

Ei anneta periksi. Seuraavan tiedotteen laitan heti, kun jotakin mainitsemisen arvoista tapahtuu!

 

terveisin Anne


Anne YrjänäDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...