Vi kräver att man ska tillsätta en haverikommission för att utreda polisens agerande under Almedalsveckan 2018

Vi kräver att man ska tillsätta en haverikommission för att utreda polisens agerande under Almedalsveckan 2018 som man gjorde efter Göteborgskravallerna 2001.

Hur var det ens möjligt att organiserade nazister hade möjlighet att hota, trakassera, störa tillståndsgivna möten och slå ned människor under årets kanske mest bevakade politikhändelse utan att polisen som var på plats agerade mot de nazistiska våldsverkarna?

Att Nordiska Motståndsrörelsens nazister har blivit positivt särbehandlade av polisen och kunde göra som de ville i yttrande- och demonstrationsfrihetens namn är en skandal och underbetyg för polisen sätt att hantera situationen i 2018 års Almedalsvecka.

Det är inte taktiska misslyckanden av polisen som är den stora faran för svensk demokrati, det är polisen ovilja att se till att svenska lagar efterlevs och att nazistiska brottslingar omhändertas som är faran.

Samhället måste sända en tydlig signal om att det råder nolltolerans mot nazivåldet. Och vi alla behöver säga ifrån och markera mot rasismen och antidemokratiska krafter i vardagen, på gator och torg nu när polisen och rättsväsendet sviker oss.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Dror Feiler överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook