Vi behöver ha kontanterna kvar

Kontanter har blivit en fråga om diskriminering!

 


Alla ska kunna betala med kontanter då de är ett lagligt betalningsmedel.

 


Att kontanter ej godtas som betalningsmedel, att alltfler banker sluta med kontant hantering samt att alltfler automater för uttag av kontanter försvinner borde i högsta grad ses som en diskriminerande fråga!

 


Att bankerna som är helt centrala som förmedlare av betalningar och uttag av pengar frånsäger sig att hantera kontanter, särskilt mot bakgrund av att det är ett lagligt betalningsmedel är en diskriminerande handling.

 


Att butiker, restauranger mm. har rätten att frånsäga sig att hantera kontanter, särskilt mot bakgrund av att det ses som ett lagligt betalningsmedel är en diskriminerande handling.

 


Borttagandet av kontanter har föranlett till att 1,1 miljoner människor idag lever i ett ekonomiskt utanförskap och har inga möjligheter till att på något vis kunna betala för sig.


Att bankerna med sina styrmedel har möjligheten att fasa ut kontanterna och genom en sådan handling ställa dessa människor utanför systemet är i högsta grad en diskriminerande handling.

Ingen ska behöva stå utanför den struktur vi har, det borde i högsta grad tas på allvar att kontanterna är på väg att tas bort och ses som en diskriminerande handling.

 


Namninsamlingen kommer att sändas till Diskrimineringsombudsmannen

 

Ellinor Eklöf skapare av gruppen Bevara kontanten i samarbete med medlem Andreas Viklund

OBS! Uppropet löper på tills vidare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Ellinor Eklöf överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook