Stoppa UTFÖRSÄKRINGEN

Hej Medmänniskor!

Något som verkligen får mej att känna är när jag från olika håll får höra människors berättelser om hur dom blir behandlade av försäkringskassan.

Människor som är svårt sjuka blir utförsäkrade trotts läkarintyg. Försäkringskassan bedömmer alltså en svårt sjuk människa som arbetsför trotts läkarintyg. Det finns fall där läkaren varit med sin patient till försäkringskassan och verkligen intygat att patienten inte kan jobba, men trotts det så blir människor utförsäkrade. 

Ska en människa som knappt orkar ta sej igenom dagen behöva slåss med jätten Goliat. Ska en människa som är svårt sjuk behöva bo på gatan för att personen inte kan betala sina räkningar. Ska inte en människa som är svårt sjuk få hjälp att tillfriskna. Inte behöva ha den ytterligare pressen på sej som handlar om ekonomi.

Jag fick höra en berättelse från mitt jobb som etsades fast i mej. Berättelsen handlade om en kvinna som hade canser i magen. Försäkringskassan nekade henne fortsatt bidrag och sa att hennes händer fortfarande var friska. Nu hade kvinnan två val. Antingen jobba trotts svåra smärtor eller inte jobba. Skulle hon valt att inte jobba så skulle konsekvensen förmodligen bli att hon skulle tvingats bo på gatan. Hon gick till jobbet men hon dog i sin sjukdom tre månader senare.

Är detta humant? 

Dessa frågor får mej att känna. Dessa frågor berör mej in i själen. Hur kan vi påverka detta så att människor som är sjuka, svaga och bara orkar leva en timme, en dag i taget ska slippa behöva slåss för att överleva ekonomiskt. En kamp som sjuka människor ofta förlorar. Vad är din syn på det hela?

Jag tror att dom flests känner någon som har drabbats av detta. Dom här frågorna måste ju upp på regeringsnivå. Det är endast där det kan ske en förändring.

Vill du vara med och få DIN röst hörd i detta.

Skriv gärna under. Även om du själv inte är drabbad av detta så skriv gärna ditt namn för någon som är det. Någon vars röst har tystnat för att orken till kamp har tynat.

Med vänliga hälsningar

Jenny Jonssom

2018-06-28

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Jenny Jonsson överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.