Stoppa nedskärningen av bassängtider för Simrishamns föreningar – simning är livsviktigt för alla!

Simrishamns Kultur- och Fritidsförvaltning har gett besked att de minskar föreningarnas bassängtider i Korsavadshallen med cirka 1/3-del.
Konsekvenserna för simrishamnarna är drastiska och gör oss i Österlen Sim mycket upprörda:

  • Hälften av Simrishamns barn får inte gå i simskola (c:a 65 av 130 barn). Samtidigt har, bara under augusti, två barn drunknat i Sverige!

  • All vuxencrawl måste strykas! C:a 30 personer - alltifrån nybörjare som ska lära sig simma till vana motionssimmare som vill utveckla simtekniken.

  • Barnen och ungdomarna i träningsgrupperna får minskade träningstider och därmed sämre förutsättningar att utvecklas än barnen i grannkommunerna och jämförbara skånska kommuner.

  • Dessutom måste personal delvis varslas och föreningsekonomin drabbas hårt.

Vi utgår ifrån att kommunen inte har insett konsekvenserna och inte låter detta ske. Grannkommunerna förmår att bedriva både ett aktivt föreningsliv samt goda öppettider för allmänheten i sina respektive simanläggningar. Vi tror att detta borde vara möjligt även i Simrishamns kommun.

Österlen Sim begär att träningstiderna återställs så det går att i Simrishamn bedriva simidrott genom hela livet – en strategi som Svenska Simförbundet och hela Riksidrottsrörelsen fokuserar på.

Stoppa nedskärningen av bassängtider för Simrishamns föreningar – simning är livsviktigt för alla!


Föreningen Österlen Sim    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Föreningen Österlen Sim överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook