Stoppa hyresattacken

Säg stopp till hyresattacken! Skriv under här. 

Fler och fler inom bostadsbranschen ser en möjlighet att plocka ut stora summor pengar från studenterna genom kraftiga hyreshöjningar. Nu senast är det Uppsala Universitets egna Uppsalas akademiförvaltning som riskerar chockhöja studenternas hyror med sin plan på att höja markvärdet med 1000%. Det är ingen annat än en regelrätt attack mot Uppsala som en öppen och tillgänglig studentstad.

Drastiska hyreshöjningar för studenter är kanske inget problem för de vars föräldrar har tjocka plånböcker. Eller som har råd att köpa en bostadsrätt. Det är heller rimligt att kräva att studenter ska extrajobba utöver heltidsstudier för att ha råd att bo.För alla oss som inte har det innebär det dock att dörren till Uppsala universitet slängs igen i vårt ansikte.

Under allt för lång tid är det få som tagit studenterna i försvar. Uppsalas studentkår, som idag styrs av de borgerliga kårpartierna, tittar åt andra hållet.  Är det den här passiviteten som deras uttalade "opolitiska" hållning innebär. En inåtvänd organisation som bryr sig mer om byråkratiska utredningar än att stå upp när studenters rättigheter hotas. Laboremus och Kårpartiet S-studenter kämpade för att rädda studentbostäderna i Flogsta höghus 2016, och vi kommer med samma frenesi försvara Observatoriets studenter.

Det finns till och med de som menar att ”marknaden” är det som ska avgöra om studenter har någonstans att bo. Det tycker inte vi. Sverige ska vara ett land där vi satsar på framtiden och alla har råd att studera. Men då behöver studenter någonstans att bo med schysta hyror.

Uppsalas studenter ska inte vara någon outtömlig skattkista för markägare att plocka pengar ur. Ingen vanlig student klarar en hyra på uppåt 5000 kr. Säg stopp till hyresattacken och skriv under här.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Alva Cedergren överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook