Stå upp och försvara barnens egen kulturhistoriska tradition Lucia!

UPPROP! Stå upp och försvara barnens egen kulturhistoriska tradition Lucia!

Frame_1.png

Det börjar bli tröttsamt att varje år nu åtminstone de senaste 5 åren varit tvungen att upprepat behöva försvara en av våra uråldriga kulturhistoriska traditioner, nämligen barnens egen Lucia, från en förvirrat missriktad PK-hysteri.  

Så även då nu i år är barnens kulturtradition Lucia under angrepp: https://mvt.se/nyheter/motala/fardiglussat-pa-forskolan-om5574062.aspx https://www.expressen.se/nyheter/luciafirande-stalls-in-pa-forskolan-/ https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8w01lQ/foraldrar-rasar-over-lussebeslut/promo

Det hela grundar sig numera som vanligt i som allting annat just nu på en PK-trend där alla våra gamla seder och traditioner skall utraderas av hänsyn till en pådyvlad islamism understödd av en vänsterblivet förvirrad motsägelsefull ”feminism”.  

Om det inte vore för våra uråldriga mångtusenåriga kulturhistoriska seder och traditioner så skulle de facto Sverige inte ha blivit till det öppna fria och jämställda land det är idag TÄNK på det. Så låt barnen få föra våra seder och traditioner vidare i samma anda så som har skett i generationer.  

Så låt inte PK-etablissemanget censurera bort alla våra kulturhistoriska traditioner ur skola, förskola och övriga samhället bara för att inte ”kränka” en importerad kvinnoförtryckande totalitär våldsideologi!  

Tillåt inte att en fanatisk PK-extremvänster får använda barnen som slagträ i sina sjukliga försök att utradera allas vår identitet och existens utan säg STOP NU!  

Om man nu väljer att känna sig "kränkt" av våra kulturhistoriska seder och traditioner som vi har här i Sverige så då har man nog valt helt fel land att att åka till och bör således snaras söka sig till något annat som passar bättre för VI kommer INTE att varken ändra eller ta bort dem, så är det bara och det är inte ens öppet för diskussion!

 

Återupprepning av tidigare års försvar av Lucia:
”// Det här med Lucia ska det vara så jävla svårt det?  

Lucia är så mycket mer än bara någon religiös tradition, för det var ju de facto en av världens först kända kvinnosakskvinnor och då borde ju alla feministextremister vara de första att försvara firandet av en kvinnlig hjälte kan tyckas eller?   

Det här förbannande tramsande och trixande med Lucia och dess firande som PK-maffian sysslar med har nu tusan gått helt överstyr. VARFÖR kan man inte bara låta en gammal fin tradition få vara ifred?  

Alltså helt allvarligt så är det ju knappast många om ens någon som lägger en religiös förknippning bakom Luciafirandet längre, utan numera så är det ju barnens och i synnerhet alla flickors traditionsfirande. Skall man då medvetet förstöra det???  

Menar detta är ju faktiskt en tradition som sätter flickorna i centrum som huvudpersoner och alla pojkar får fungera som utfyllnad placerade i bakgrunden joddlandes som stjärngossar eller ståendes som tomtar i glasen. Så hur många historiska traditioner finns det som på allvar tillåter er tjejer få vara huvudpersoner egentligen? Inte direkt många eller hur? Så borde man då inte värna om denna då?  

På senare tid så har man hört ett jävla tjat om att det är för få kvinnor som lyfts fram i historieböckerna och därför så får inte flickor lära sig i skolan att även de har påverkat historien på samma sätt så som otaliga män har gjort som ofta med överdrifter målas upp som hjältar i alla sammanhang.  

Jamen vaf_n.. när det nu FINNS några få hjältinnor uttryckligen nämnda i historien varför då inte börja med att slå vakt om dem först då huh? Ärligt uppriktigt sagt så har jag ingen direkt koll på hur många som genom tiderna har helgonförklarats eller ens vad de heter, MEN de få jag känner till om jag ska försöka räkna upp några så är merparten faktiskt kvinnor, vi har Jungfru Maria, Heliga Birgitta, Jeanne d'Arc, Moder Teresa och då den näst mest kända för oss här i Sverige - Sankta Lucia.  

Att på den tiden sätta sig upp emot ett utpräglat manssamhälle där mannens ord var lag och våga vägra att bli bortgift, är i sanning en bedrift än idag som borde göra henne till hjältinna i många flickors ögon kan tyckas.  

För tyvärr så kan inte Lucias öde bli mer aktuell än idag, när vi då även HÄR i ”upplysta” Sverige igen får bevittna hur barn och unga flickor med tvång blir bortgifta mot sin vilja.  

Så NEJ Luciafirandet är långt ifrån en förlegad tradition, som en del PK-feminister vill låta påskina, utan tyvärr tvärtom så borde den lyftas fram ännu mer för att ge unga flickor en förebild som visar väg att även flickor/kvinnor HAR samma värde och rättigheter som oss män. Det är i och för sig oerhört tragiskt att det nu igen år 2016 skall vara tvunget att lära vissa män att vi INTE längre lever på medeltiden, men tyvärr så är det.  

Så att stjäla en kvinnlig hjälte och tillika förebild från alla flickor som i många fall är i behov av alla starka förebilder de kan få det är i sanning ett helgerån! Så låt Lucia vara ifred och alla ni sk. feminister borde göra något extra fint av denna tradition istället.  

Känns lite bakvänt att man som man skall behöva att tala om något så här självklart för er kvinnfolk kan tyckas men, men nu är det sagt i vilket fall, så tänk på vad ni kastar bort om ni inte tar vara på denna fina tradition. / Kenth A Sjölin​
//”  

 

”// Utöver att ”Lucia” är en gammal hednisk tradition där vi alltid har firat ljuset och ljusets natt här uppe i norden under den mörka årstiden, dock inte under namnet Lucia som är en lite senare införlivning i samband med kristendomens utbredande historieberättande.  

Så här är lite historiskt om verklighetens Lucia och hennes leverne:
Lucia (latin för ’den lysande’, ’ljusbärerskan’).  

”Den unga kristna jungfrun Lucia led troligen martyrdöden under kejsare Diocletianus förföljelse. Hon avbildas i den kristna konsten med ett svärd eller en dolk och ett sår i halsen. Hon kan också hålla två ögon på ett fat, vilken åsyftar legenden att hon före sin död rev ut sina ögon och sände dem till sin trolovade. Guds moder gav henne dock ett par nya och ännu vackrare ögon. Som attribut har hon därutöver en palmkvist och en oljelampa eller ett ljus i handen.  

Lucia föddes ca: år 283 i en rik familj i Syrakusa på Sicilien och dog ca: år 304. Hennes far dog när hon var liten och hon blev uppfostrad av sin mor, Eutychia. Redan som liten skall hon ha avlagt kyskhetslöfte; dock berättade hon inte det för någon. När hon blev äldre lovade modern bort henne. Hon lyckades försena förlovningen och bad till Gud att han skulle hjälpa henne. Då blev hennes mor sjuk i blödarsjuka som ingen lyckades bota. Lucia övertalade därför modern att vallfärda till Catania och helgonet Agatas grav. När de kom fram skall Agata ha uppenbarat sig för Lucia och sagt "Varför ber du mig om något du själv kan ge din moder? Din tro har botat henne!" Modern blev frisk, och lovade Lucia att inte gifta bort henne till någon man. Men friaren kände sig kränkt och angav henne för ståthållaren till kejsare Diocletianus, som förföljde de kristna.  

Lucia blev arresterad och torterad men förlorade inte sin tro på Gud. Hon dömdes till att bli glädjeflicka på en bordell. Hon uppges då ha sagt att då hon inte gav sig frivilligt skulle hennes kyskhet vara dubbelt värd. När hon skulle åka genom staden till bordellen på ett spann bakom oxar, frös spannet fast i marken och gick inte att rubba. De hällde då kokande olja på henne men hon blev inte skadad. I sin desperation körde någon ett svärd genom halsen på henne men inte heller då dog hon. Hon levde ända tills någon kom för att ge henne den sista smörjelsen.  

En teori om det moderna Luciafirandet, med Lucior med ljus i håret är att det är inspirerat av en berättelse där det sägs att Lucia bar ner mat till fångarna i de mörka fängelsehålorna. Legenden säger att för att kunna ta så mycket mat som möjligt i sina händer satte hon ljus på huvudet för hon skulle se bättre.” //”  

 

Så kan vi nu inte bara enas om att vi alla är överens om att försvara alla vår uråldriga kulturhistoriska seder och traditioner för det ÄR ju faktiskt tack vare dem som Sverige har blivit till det land som det är idag och som både många av oss infödingar uppskattar likaså folk i och ifrån andra länder eller hur?

Så stå upp och var stolt över det som har gjort oss till de vi är idag och låt barnen föra traditionen vidare i samma anda.   

Delta och stöd även uppropskampanjen på Facebook HÄR:
Stå upp och försvara barnens egen kulturhistoriska tradition Lucia
DELA det sedan vidare! 

 

Detta upprop stöds av:

Vi säger NEJ till Regeringens erkännande av Palestina som stat
Vår Åsikt På Riktigt
Blåklockorna 

- i lag med sidornas Redax team

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Kenth A Sjölin överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook