Rädda Al-Salam förenings lokal!

Till SDF Angered

Al-Salam förenings lokal har funnits på Bondegärdet 8 sedan 1994, det vill säga 27 år. Under den tiden har föreningens lokal varit, och är fortfarande, en viktig mötesplats för många människor och föreningar i Angered och i Göteborg. Föreningen är väldig viktig för palestinier i Sverige eftersom den gör en viktig kontaktlänk mellan palestinier som individer och mellan palestinier och de olika palestinska föreningarna i Sverige. Föreningen är mån om att stärka den palestinska identiteten hos palestinier, såväl äldre samt yngre, eftersom vi har levt i olika länder sedan 1947 när de fördrevs från sitt land, Palestina. Föreningen är också mån om att hålla den palestinska saken levande bland det palestinska folket.

Föreningen samarbetar med andra föreningar i Göteborg och andra orter i Sverige med att arrangera kulturella och sociala aktiviteter för personer i alla åldrar. Föreningen har idrotts- och danskurser för ungdomar, läxhjälp och olika höstaktiviteter tillsammans med andra föreningar såsom studiecirklar med bidrag från ABF, bland annat familjeträffar varje vecka.

Al-Salam förening har bra kontakt med integrationspolisen och genom aktiv kontakt med Arbetsförmedlingen har föreningen ordnat praktikplatser för många ungdomar. Politiker har på lunchmöten med föreningen fått ta del av föreningens verksamhet och aktiviteter. Al-Salam förening har ordnat offentliga möten för valinformation där flera politiker deltagit.

Al-Salams föreningslokal har även varit och fortsätter vara en samlingsplats där folk i enlighet med sin kulturella och historiska bakgrund och sedvänja kan uttrycka glädje vid festligheter eller sorg vid tragiska händelser. Det är väldigt viktig att Al-Salam får behålla sin lokal och kan nyttja den vid sådana händelser. Man blir en legitim del av det svenska samhället och underlättar integration, inte minst för den nästa uppväxande generationen.

SDF Angered har beslutat att Al-Salam förening måste lämna sin föreningslokal. Detta kan vi inte acceptera. Föreningens medlemmar kommer inte att lämna ifrån sig lokalen om de inte får en annan minst lika stor lokal med samma faciliteter.

Al-Salam förening, ordförande Ousama Abdulhalim

Är du medlem i eller företräder en organisation som vill stödja namninsamlingens krav? Hjälp till att sprida namninsamlingen och kontakta namninsamlingens skapare.


Al-Salam förening    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Al-Salam förening överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...