Nej till skolplikt från tre års ålder!

Regeringen är på väg att införa obligatorisk förskola från tre års ålder för en viss grupp barn, vilket i praktiken innebär skolplikt. I första hand talas det om barn till nyanlända, men på sikt kommer det garanterat att införas för alla barn. Men barn är olika och alla barn mår inte bra i förskolegrupper - därför ska det finnas alternativ som pedagogisk omsorg i form av familjedaghem, flerfamiljssystem samt möjlighet till hemmaomsorg och tillgång till öppen förskola för barn i åldern 1-5 år!

Alla barn har rätt till en bra barndom under de första viktiga åren när själva grunden läggs för barnens framtida mående.  

Barn till nyanlända är dessutom inte en homogen grupp och med tanke på dagens kris i förskolan med stora barngrupper, få personal och personal som inte pratar svenska, eller dålig svenska - så behövs det defintivt andra lösningar än obligatorisk förskola. (Se länk: Förskolan är på väg käpprätt åt helvete).

Använd öppna förskolan istället som en resurs för nyanlända och satsa på riktade insatser till föräldrar OCH barn som behöver språkträning.  

Stoppa inte möjligheten för föräldrar att välja mellan många olika barnsomsorgsalternativ genom att införa skolplikt från tre års ålder.

Vi som undertecknat säger nej till regeringens förslag om obligatorisk förskola från tre års ålder. Vi behöver inte mer tvång i familjepolitiken - vi behöver mer valfrihet!

Regeringens förslag >>

Uppdatering 29/12-2019

Det finns de som sprider att det är fake news att regeringen är på väg att införa obligatorisk förskola för en viss grupp barn från tre års ålder. Men regeringen är väldigt tydliga med att det handlar om att se över hur ett obligatorium kan införas. Läs mer här >>

Läs också: Föräldraupproret
Skärmavbild_2019-11-05_kl._14_.23_.54_.png


Madeleine Lidman, Föräldraupproret    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Madeleine Lidman, Föräldraupproret överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook