Låt oss ha kvar fritidshemmet i Baggetorp Vingåkers kommun

Kommunfullmäktige i Vingåkerskommun har på förslag att lägga ned fritidshemmet för våra barn och flytta dem till Marmorbyn, 6,6 km från hemorten, ännu längre för några familjer.
Många av barnen har småsyskon som går på förskola i hemorten.
På morgonen går skolskjuts för barnen, Sedan tillbaka på eftermiddagen till fritidshemmet. ( vilket inte kommer gå att organisera till hem orten, då alla föräldrar slutar olika tider)


Om fritids läggs ned i Baggetorp, och vi föräldrar skall hämta i Marmorbyn, blir det en extra resa för varje familj på ca 6,6 km, för de som måste lämna innan skolstart på fritids blir det dubbel resa.

Vem skall hämtas först? Tar man den yngre somnar de i bilen och risken att de inte somnar när de bör under kvällen.

Hur gör föräldrar utan körkort. Bussförbindelserna är dåliga, mellan Baggetorp och Marmorbyn. Man skall då först ta sig till Katrineholm, byta buss till Marmorbyn. En resa enl. tidtabell på 1h och 3min, sedan invänta återresa och samma tid hem. Minst 2,5h.


Det finns även föräldrar som måste lämna 06.00 för att hinna till sina arbeten, några av dem överväger att söka nytt arbete då man inte har möjlighet att lämna tidigare men måste för att hinna till arbetet. (Fritids och förskola öppnar 06.00).


Många barnfamiljer har valt att flytta till Baggetorp för att Fritids och Förskolan finns på orten och att de har ett gott rykte.


• Är det logiskt att en ur varje familj 5 dagar i veckan skall åka 6,6km (vissa 1,2mil) extra för hämtning/lämning? Vad är klimat tänket i det, när man har som mål att Sörmland skall sänka sitt koldioxidutsläpp med 16% per år?


• Vad vinner man ekonomiskt på att flytta fritids? 
Sedan ställer vi oss självklart frågande i, hur man planerar budgeten i kommunen? Slutnotan på tennisparken blev drygt 16 miljoner och man nästan dubblar budgeten för slottsrenoveringen, men vi familjer i Baggetorp får inte ha fritidshemmet kvar då man måste spara?!

Hjälp oss att hindra att detta förslag blir verklighet. 


Jessica Bergstrand    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Jessica Bergstrand överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook