Låt familjen från Nordkorea stanna!

20170723_102645.jpgKim & Park kom till Sverige för 10 år sedan. Nu säger migrationsverket stopp. Det gör inte vi.    

Kim och Park fick hastigt fly från Nordkorea då Park rymt från fängelset då han var fängslad för att ha flytt landet. När paret flydde tillsammans över en flod blev deras då 4-åriga dotter kvar. Hon är idag 14 år.   

Park har fast anställning sedan 3 år tillbaka och hans fru Kim har också arbete. Under deras år i Sverige har de fått 3 barn som inte vet om något annat än livet i Sverige. De kan svenska, har bostad, arbete och är en del av civilsamhället på många sätt. Migrationsverket har genom sina processer dragit ut på deras asylprocess och något beslut har inte fattats förrän nu. Den 1/8 fick de avslag på högsta instans att deras fall inte prövas i migrationsöverdomstolen. De är nu alla utvisade till Sydkorea, eftersom Nordkorea inte tar emot människor som flytt landet.  

– Vi vill inte åka till Sydkorea för det är farligast för oss att bo där. Det finns spioner där som vet allt om nordkoreanska flyktingar, det är det farligaste för min familj och min dotter som är kvar i Nordkorea, säger Kim.  

Kim och park har bett om hjälp. De har själva inte Facebook och kan inte gå ut med sina fulla namn, på grund av rädsla, men ber nu om hjälp. 

Kvar finns en sista chans. Park har tidigare ansökt om arbetstillstånd men fick då avslag. Under tidigare ansökan uppfyllde han allt förutom att han måste ha ett pass, vilket inte är möjligt då Nordkorea inte har pass. Detta gör att människor från länder som inte har pass inte kan tillämpa vår lagstiftning gällande arbetstillstånd. Nya uppgifter har framkommit att det finns några fall som fått tillstånd trots saknad av pass vilket gör att vi nu återigen kommer söka arbetstillstånd.  

Det du kan göra är att skriva under med ditt namn för att på så sätt visa för Kim & Park att du står bakom dem samt möjliggöra en påverkan till beslutsfattare.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Hanna Svensson överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook