Ge mig min rätt till assistans

Denna insamling är för att ge Linus den rätt till assistans dygnet runt som han behöver för att kunna ha ett bra fungerande liv. På grund av hans svårbehandlade epilepsi samt funktionshinder behöver han övervakning för att förhindra fallskada och ge honom kramplösande medicin, det är avgörande att ha god kunskap om problematiken för att kunna hantera den.

Trots flertalet intyg där de styrker att Linus behöver assistans nekar Kalix kommun honom detta pga de anser att han inte tillhör rätt personkrets i LSS. Främsta anledningen till att han behöver någon som övervakar han är att upprepade långvariga epileptiska anfall som inte hävs med medicinering riskerar att ytterligare förvärra hans hjärnskada. De kan i värsta fall leda till plötslig död i epilepsi (SUDEP) till följd av rubbad hjärtrytm och rubbad autonomfunktion.

 

Nedan följer de två artiklar som skrivits i kampen om ett liv som Linus har rätt till.

https://www.nsd.se/nyheter/linus-22-fange-i-sitt-eget-hem-nm4986789.aspx 

https://www.nsd.se/nyheter/hon-vill-hjalpa-linus-det-ar-underbart-nm4998935.aspx 


Pernilla Lahti - Storasyster    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Pernilla Lahti - Storasyster överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook