Förbjud fyrverkerier i Ulricehamns kommun

Vi vill att Ulricehamns kommun går i spetsen när det gäller att förbjuda fyrverkerier. Det finns ingen rim o reson i att tillåta detta längre. Våra djur lider nåt oerhört av detta smällandet. Det gäller ju både husdjur, djur i stall och även i det vilda. Djur som blir traumatiserade i flera dagar eller veckor, som kastar sina foster i ren skräck, som får utlösta epilepsianfall pga rädslan, som inte vågar gå ut för att göra sina behov och som när dom vågar sej ut blir vettskrämda av en smäll och rusar in för att åter igen hamna i skräckens klor. Listan på skräckupplevelser för djuren kan göras än längre.... Det finns ju även väldigt många små barn som inte alls förstår vad det handlar om och blir oerhört rädda. Som gallskriker sej igenom fyrverkerinätterna i panisk skräck. Sen har vi även aspekten när det gäller miljön. Vi uppmanas att köpa ekologiska produkter i affären, sortera våra sopor, ha miljövänliga bilar och miljötänk i största allmänhet. Sen ska det vara tillåtet att fyra av mängder med raketer som innehåller all sjöns fruktansvärda gifter. Detta är inte försvarbart på en enda fläck. Att skylla på att det är tradition håller verkligen inte och väger absolut inte upp allt elände som detta ställer till med.

Vi vill därför att Ulricehamns kommun skall vara en av de första kommunerna som tar det förnuftiga och enda rätta beslutet att förbjuda fyrverkerier på alla nu tillåtna högtider och övriga dagar. Att kanske istället då annordna en vacker och ljudlös lasershow för kommunens invånare på nyårsafton vore däremot en väldigt trevlig, djur, barn och miljövänligt alternativ.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Anneli Johansson överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook