Få tillbaka skolbussen hem från Vibackeskolan

Har nu skrivit flera gånger med kommunen angående bussarna hem till Ljustadalen och Gångviken från Vibacke. Men får bara nej, eleverna ska åka kollektivtrafiken. Har då även mailat dem bilder på när elever står efter vägen på busshållplatsen vid Augustivägen (där det kan stå allt från 10-30 elever per dag) men de tycker inte att det är något problem där. Denna väg där det åker mycket bilar och även lastbilar. Eleverna åker med buss 1 från alnön och kliver av på fastlandssidan och går över den lilla skogen till att där stå och invänta buss 5. Denna buss kommer efter 10-20 minuter så eleverna ska denna tid stå på denna lilla hållplats och vänta. Sedan ska eleverna som bor i Gångviken behöva åka runt hela Birsta. Detta undrar de på kommunen vad problemet ligger i. Ja, De är ju en omväg för elverna att åka den biten och speciellt tider då många andra ska ut på birsta. Tar ca 1 timme för gångviken eleverna att komma hem från skolan på dagarna. Det borde ju räcka att de ska åka till skolan 1 timme innan skolan börjar på morgonen. Hållplatsen på Augustivägen är inte gjord för alla dessa ungdomar. Och det finns varken tak eller väggar att stå under. Kommunen gav mig svar att de snabbt skulle fixa en kur innan det blev kallt i backen men nu är ju till och med snön och ingen kur har kommit. Och hur ska eleverna nu få plats med snön som även ligger efter vägkanterna. Så många av eleverna åker med buss 1 ända in till stan för att där byta till buss nr 5 och då åka tillbaka hela vägen för att ta sig hem till Gångviken.

Det är ju inte vi som beslutat att eleverna ska gå på Vibacke, då Ljustadalen högstadiet stängdes. Då borde kommunen fixa den bästa och tryggaste lösningen för eleverna till och från.

Så nu gör vi detta tillsammans. Skriv på så att jag kan skicka alla underskrifter till kommunen så de tar tillbaka skolbussen för hemfärden.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Anneli Buzi överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook