Ensamstående på heltid (underhåll)


Hej!
Jag skriver till regeringen, till socialministern, till den som kan göra något åt saken.
Redan innan inflationen var underhållet låg och nu är den ännu lägre.
Jag pratar inte om underhållet som staten betalar till oss föräldrar som har barnen på heltid utan jag pratar om underhåll som den andra föräldern betalar direkt till oss ensamstående på heltid. Det ni kallar för underhållsbidrag.
Enligt försäkringskassans sida ska man räkna hur mycket barnen kostar och dela på kostnaden. Enda problem att för de flesta av oss så betalar inte barnens andra förälder mer än det som står i underhållsstödet, dvs säga samma summa som staten betalar när den andra föräldern inte kan betala. Om man vill att den andra föräldern som har råd betala mer än minimum summan måste man ta de till tingsrätten vilket kostar en heldel och påfrestar ett redan åtstramad ekonomi. Vi har inte råd med rättegångar och det skulle vara tidsödande och resurskrävande om vi alla gick till tingsrätten för något som kan åtgärdas så enkelt som ett beslut genom FK. 
Allt fler ensamstående på heltid vänder sig i dagens läge till hjälporganisationer för att den andra föräldern betalar inte sin del av barnens kostnad utan betalar minimum beloppet som är 1673 per barn upp till 7 år, 7-15 ska den andra betala runt 1823 kr per barn och månad och från 15 går den över 2223kr. Det är på riktigt alldeles för billigt och där vi som har barnen på heltid får ta det mesta av barnens kostnader då dekoratör mycket mer än dessa summor. Vi som har barnen på heltid får förutom stå för 3/4 delar av vad ett barn kostar med allt från mat, extra hyra för ett till rum, kläder, mat, förskola/fritids får vi även stå för allt vabbande som kostar oss som har barnen både en halverad lön (arbetet drar 1,4 dagar och vi får 0,8 dagars lön från FK upp till en viss summa) och ingen utbetalning från vårt arbete till pensionen så där tar vi föräldrar som har tagit vårt ansvar gällande våra barn slag från flera håll och får kämpa in i väggen, medan föräldern som har valt att strunta i sitt föräldraansvar och blir belönad genom att slippa så gott som allt bortsett till max 2223 kr.
Vad vill ja med detta? Jo, jag vill att ni i er roll som någon som har makt och inflytande kan se över lagen och summorna och ändra de så att andra föräldern betalar lika mycket för barnen som vi ensamstående på heltid som är allt för ofta kvinnor, detta för att främja jämlikheten och förbättra barnens levnadsstandard. Det är dags för den andra föräldern att ta sitt ansvar ekonomiskt då man inte kan tvinga någon att ägna tid och känslor åt sitt eget blod och kött ska det åtminstone vara rättvisa kostnads fördelning. Kan ni medan ni ändå håller på göra något så att andra föräldern kan också bidra till den förlorade inkomsten på grund av vabb vore det underbart.
Detta är från en av flera tusen ensamstående på heltid som har samma problematik och vissa har det värre där hot och våld är inte ovanlig. Det är bara och kolla vad man betalar till barnhemmen när de tar hand om barn, då bör den andra föräldern betala omkring de summorna.
För att vi ska få en mer jämlik och rättvis Sverige, för att barnen ska få bättre förutsättningar i livet och för att andra föräldern tar åtminstone sitt ekonomiska föräldraansvar så behöver vi som är ensamstående på heltid regeringens hjälp. 
Med vänlig hälsning, Dabia Eskandar
En ensamstående mamma på heltid


Dabia Eskandar ( Ensamstående på heltid)    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Dabia Eskandar ( Ensamstående på heltid) lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...