Stoppa det planerade bygget av höghus vid Amaryllisparken!

Kontakta namninsamlingens skapare

Bästa julklappen - detaljplan Amaryllis är störtad!

2022-12-07 12:29:59

IMG-09551.jpg

Domen för Amaryllisparken kom igår från Mark och Miljödomstolen - detaljplan Amaryllis är nu störtad i domstol! Det är rätt ovanligt att detaljplaner läggs ner i domstol, vi är oerhört stolta över detta!

Tack alla inblandade! 

Mer om domen och vårt arbete finns att läsa på vår hemsida - www.amaryllisparken.se 

 

God jul önskar Tillsammans för Amaryllisparken!

 

 


Denise Persson

Amaryllisparken överklagas

2022-09-10 10:26:42

Hej!

 

Amaryllisparken är nu i överklagandefas efter att ha blivit antaget i Kommunfullmäktige den 25/8. 

Tack alla som kom på demonstrationen, den vart väldigt lyckad - tyvärr blev vi bemötta av vissa partier med förakt, vilket är förfärligt. 

Tillsammans för Amaryllisparken skriver i dags datum en överklagan som ska lämnas in till Mark och miljödomstolen, samtidigt har Länsstyrelsen startat ett tillsynsärende mot kommunen rörande att artskyddsförordningen och habitatdirektivet inte efterföljs med den nya detaljplanen. Detta är allvarligt, och vi är mycket tacksamma för gehör rörande detta som vi påtalat för kommunen upprepade gånger tidigare. 

Glöm inte att rösta rätt om ni vill värna parken, en anledning till varför man bör lägga sin röst på parkpartierna med långsiktigt finns att läsa på vår hemsida! Klicka här för att läsa!

 

Nu hoppas vi på maktskifte i Tyresö kommun!

/Denise Persson

Initiativtagare till Tillsammans för Amaryllisparken


Denise Persson

Demonstrationsdax 25/8!

2022-08-13 13:45:33

image020.jpeg

 

Plakatens budskap får gärna innehålla:

  • Grönområdets vikt (socialt, mentalt, klimataspekter)
  • Budskap om varför biologisk mångfald behövs
  • Fladdermöss
  • Barnens perspektiv 
  • Miljöpartiets svek
  • Vart tog Liberalernas löfte vägen att bygga varsamt?
  • Nej till detaljplan Amaryllis

Ta med din skylt och känns di gvarmt välkommen den 25/8!

Hälsningar,

Denise Persson

Initiativtagare till Tillsammans för Amaryllisparken


Denise Persson

Amaryllisparkens fladdermöss är kartlagda!

2022-08-07 14:56:28

 

297338495_380523947569221_2499517612821325600_n.jpg(Infångad Nordfladdermus, hane, i Amaryllisparken. Det är inte tillåtet att störa eller fånga fladdermöss utan tillstånd. Med mig hade jag Johnny de Jong, fladdermusforskare, som har tillstånd att fånga)

 

Hej parkvänner!

Sommaren har varit superhäktisk för mig, då jag gjort en omfattande fladdermusutredning i Amaryllisparken som resulterat i en rapport som finns att läsa här: https://amaryllisparken.se/wp-content/uploads/2022/08/utredning-fladdermoss-amaryllisparken.pdf

I sommar har vi funnit ytterligare arter som nyttjar Amaryllisparken som primär jaktyta och parningsplats, Amaryllisparken hyser 6 av sveriges 19 fladdermussorter varav 2 av dessa är rödlistade. 

Kommunen väljer trots detta att dra upp detaljplan Amaryllis för omröstning den 25/8 om kommunstylesen nu den 9/8 säger att de är nöjda med kompletteringarna kring ärendet som återremitterades tidigare i sommar, vilket är en stor skandal! 

Om detaljplan Amaryllis röstas igenom kommer Tyresö kommun och dess politiker med öppna ögon gå emot artskyddsförordningen, sveriges miljömål och europeiska fladdermuskonventionen vilket är fruktansvärt och bevisar bland annat att Miljöpartiet inte är värda en röst i höst, de som verkligen ska stå på närnaturens, trädens och djurens sida och som ska vurma för artskyddet! 

Vi har skrivit ett rykande färskt inlägg på hemsidan angående vad som sker med fladdermössen just nu, och hur kommunen slösar med dina skattepengar i ärendet Detaljplan Amaryllis, läs det gärna här!

Vi kommer köra en demonstration den 25/8 om detaljplan Amaryllis kommer upp på dagordningen, då behövs ALLA där! 

Hoppas vi ses, mer info kommer inom snar framtid! 


Denise Persson

Återremitterad detaljplan!

2022-07-08 12:40:04

Hej parkvän! 

På senaste kommunfullmäkte återremitterades detaljplan Amaryllis pga ofullständiga handlingar, tack vare våra partier som står bakom oss: Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna tillsammans med nätverket Tillsammans för Amaryllisparken. Vi är otroligt tacksamma över den hjälp och det stöd vi får från dessa partier som står stadigt med oss i kampen för Lindalens sista grönområde! 

Vi förväntar oss att ett beslut angående Amaryllisparken kommer i slutet av augusti, men ännu har vi inte fått det fasställt. 

Glöm inte att kika in på hemsidan regelbundet och uppdatera dig om läget för parken och läs våra artiklar där! Vårt arbete fortsätter rörande fladdermössen som snart är inne i högsäsong i parken under 4 veckor! Kontakta mig gärna om du bor i anslutning till Amaryllisparken och misstänker att du har fladdermöss i ditt hus, det kan vara av värde för mitt fortsatta arbete med parkens bevarandestatus. 

Trevlig fortsättning på sommaren!

Denise Persson

Initiativtagare till Tillsammans för Amaryllisparken

tillsammansforamaryllisparken(snabel-a)gmail.com

Facebook: Tillsammans för Amaryllisparken

Instagram: tillsammansforamaryllisparken

www.amaryllisparken.se 292232784_10160189310340842_2171568149676067713_n.jpg

Foto: Denise Persson

 

 

 


Denise Persson

Demonstration 21/6 utanför kommunfullmäktige

2022-06-10 11:17:45

5F99D86A-54CB-4395-923B-0BCFBCB541D1.jpeg

Hej parkvänner!

Nu ska Amaryllisparkens öde avgöras i kommunfullmäktige och därför vill jag att du kommer och visar att stödet finns för att bevara parken! 

 
Vi träffas utanför Tyresö gymnasiums aula kl 17:15 den 21/6!
Vi möter politikerna som ska in till kommunfullmäktige och fatta det avgörande beslutet, en sista chans att påverka innan beslutet tas, och den som vill går in med mig och lyssnar på debatten efteråt. 
Låt partierna som vill skövla Amaryllisparken se att opinionen finns! 
 
Länk till facebookeventet (som du gärna får anmäla dig i, och dela vidare om du har Facebook) https://fb.me/e/2AxTkXu5W
Hemsida: www.amaryllisparken.se
 
Vill du så tar du med dig en skylt med ditt budskap om varför parken ska bevaras för Lindalsborna! 
 
Varmt välkomna! 
Tillsammans är vi starka! 
 
Denise Persson 
Tillsammans för Amaryllisparken
 
 
 
För kontakt/frågor: tillsammansforamaryllisparken(at)gmail.com

 


Denise Persson

Ett ja till att ta Amaryllisparken vidare till antagande i Kommunfullmäktige.

2022-05-25 15:02:00

A02DBFAC-9998-491E-B948-3DE865C80D8E.jpg

Idag fattade stadsbyggnadsutskottet beslut om att skicka Amaryllisparken vidare till antagande. Som förväntat, det är ändå extremt tråkigt att ett parti som Miljöpartiet inte vet bättre. Socialdemokratera och Liberalerna röstade för, Vänsterpartiet sa ja också men hade ingen rösträtt.

Läs vårt senaste inlägg på vår splitternya hemsida här angående detta! 

Detta innebär att planen ska antas i kommunfullmäktige, nästa datum detta är möjligt är den 21/6, därefter i augusti. Jag räknar med att detta händer den 21/6. Efter att planen är antagen (om inget förutsett händer som gör att planen återremitteras eller röstas ner) så följer överklagandefasen. Då är det viktigt att så många som möjligt överklagar den. 

Den biologiska mångfaldens dag förra helgen vart en riktigt lyckad dag för både barn och vuxna - tack för att ni kom och gjorde det möjligt att genomföra! 

Surfa in på vår hemsida - jag är supernöjd med resultatet och så stolt över den, jag hoppas ni kommer bli nöjda! 

Nu laddar vi om och jobbar efter de förutsättningarna vi har - jag är extremt taggad över inventeringssäsongen i juli månad för fladdermössen, då ska jag praktiskt taget bo i parken hade jag tänkt! 

 

Detta kan du hjälpa oss med: 

  • Kom med när det är demostration utanför kommunfullmäktige
  • Fortsätt säga nej till planen, prata med dina grannar och bekanta
  • Skriv till de olika partierna
  • Sprid ordet till allämnheten

 

Med vänlig hälsning,

Denise Persson

Tillsammans för Amaryllisparken

 


Denise Persson

Kommunen redo att ta beslut om Amaryllisparkens nästa fas - på ofullständiga handlingar!

2022-05-20 11:49:41

image017.jpeg

AKTUELLT: Biologiska mångfaldens dag i Amaryllisparken nu på söndag 22/5 kl 10.00! Kom förbi, vi ska tillverka fröbomber för våra pollinatörer i parken, aktiviteten passar stora och små, och tillsammans pratar vi klimat, biologisk mångfald och framtiden för Amaryllisparken! Kom förbi! Vi samlas vid boulebanorna!  

AKTUELLT: Amaryllisparken är upptagen till Stadsbyggnadsutskottets möte den 25/5, där de uppdaterade planhandlingarna ska redovisas och beslut ska fattas om man ska försätta Amaryllisparken i den sista fasen i planskedet: Antagande. När beslutet i Stadsbyggnadsutskottet är taget, så skickas Amaryllisparken vidare till kommunfullmäktige som ska göra slag i saken med votering om detaljplanen. HÄR kan du läsa alla handlingar och kommunens svar på vad vi framför i granskningsskedet. Vi är nog alla smått chockade och förvånade över att kommunen agerar på detta sätt.

Jag personligen skulle vilja använda ordet förfärad – att frångå artskyddsförordningen och att på bristfälliga grunder nonchalant ta sig rätten att gå vidare utan en fladdermusinventering och den fågelinventering vi bett om. Jag är mycket förvånad, jag trodde inte kommunen kunde agera så mycket sämre än de redan gjort, detta till trots att jag personligen bistått med en hel del fakta kring värdet av Amaryllisparken. Jag är också förvånad över att man resonerar så att man gör en grundligare undersökning av urberget väl när man ska spränga. Om berget skulle innehålla sulfider så är det ytterst olämpligt att spränga pga att sulfidförande berg förorenar grundvatten och orsakar korrosion på byggnader. Fladdermusutredningen låter sig väntas på, man verkar vilja gå händelserna i förväg och klubba planen innan man gör fladdermusinventeringen från kommunens sida. Hur man ska lösa de sista större hindren när byggherren så gott som skrivit på är för mig en gåta, och faktiskt ganska oschysst agerande mot både skattebetalarna i kommunen och sakägarna. Det finns så många andra utredningar kring naturvärden som fattas och som fortfarande behövs kompletteras, så förfärad ... kanske är en underdrift när allt kommer omkring! 

Samtidigt som allt detta sker, slår sig Miljöpartiet för bröstet med att Tyresö kommun minsann rankar sig högt i klimatvänliga kommuners lista vilket känns något märkligt. Klimatvänlig bör ju innebära, utöver hur man avfallshanterar, motverkar användandet av  bensindrivna fordon, återbrukar kläder och annat material etc etc,  att inte skövla närnatur med gammal skog som definitivt hjälper oss att lagra kolet som t.ex biltrafiken släpper ut. Man måste se helheten.  

På gång:

Nya hemsidan lanseras inom kort – jag tror ni kommer gilla den! Håll utkik regelbundet resten av maj månad på hemsidan, den kommer uppdateras frekvent med saker framöver

Fladdermusspaning i parken – håll utkik efter datum där du har chans att följa med mig i parken för att lyssna på fladdermöss och lära dig mer om fladdermusens liv. Fladdermössen sjunger för fullt i parken nattetid nu!

Demostration – datum kommer inom kort!  

Vi fortsätter hålla debatten högt i tak och våra röster tystnar inte, hoppas vi ses på söndag för diskussion och en rolig aktivitet!

Mvh Denise Persson

 


Denise Persson

Skarp kritik mot Tyresö kommuns planer med exploateringen av Amaryllisparken

2022-04-09 13:52:49

277903827_402823008511430_8075686130943418265_n.png

Först och främst - Tack för att du hjälpte till att skriva yttrande under granskningsfasen som nyss ägde rum för Amaryllisparken! Att du engagerade dig och skrev, visar bara att du är mån om de kommande generationer invånares välbefinnande och folkhälsa! 

Amaryllisparken är just den där platsen som kommer att vara avgörande för hur klimatförändringarna tas emot. Under slutet av mars påbörjades vårens inventering, bland annat har videsandbin, fjärilar och fåglar synts till i parken. Videsandbi räknas till de vilda bina, och är extremt viktiga pollinatörer - dessa ska vi vara mycket aktsamma om! 

132 yttranden kom in till granskningsskedet, av dessa var 6 stycken av mer positiv inställning till att exploatera parken, resterande 128 yttranden står enade i att värna den biologiska mångfallden, se Amaryllisparken som en buffertzon för kommande klimatförändringar och spara parken för rekreationsyta. Nästan alla påtalar vikten av att utreda fladdermössen. Det var också bra frågor ställda, och konkreta handfasta yttranden! Tack snälla för det!

Vidare har olika aktörer och myndigheter kommit med sitt - länsstyrelsens yttrande var bland de skarpaste, och om detta skriver jag i det rykande färska inlägget på vår hemsida. Gå in och ta del av kritiken på www.amaryllisparken.se 

Andra yttranden som inkommit är bland annat SMOHF (Södertörns miljö och hälsoförbund) som riktar kritik mot att urberget inte är utrett för om det innehåller sulfider eller inte. Läs mer om varför det är vitkigt att ta reda på innan man spränger/manipulerar urberget i vårt inlägg här!

Naturskyddsföreningen kom också med ett skarpt yttrande mot att parken exploateras, tyvärr har de inte laddat upp det på deras hemsida, men när de gör det så ska jag länka detta vidare, det är väl värt att läsa!

Vi planerar den biologiska mångfaldens dag den 22/5 i parken, mer information kommer så småningom. 

Under våren får du gärna hjälpa till att spana efter växtlighet och fåglar!

Tack för att du är med oss, dela gärna våra inlägg från hemsidan och kontakta oss gärna om du vill hjälpa till med något, eller har andra kontakter du bedömmer kan vara oss till hjälp!

 

Glad påsk!

Denise Persson

Initiativtagare till Tillsammans för Amaryllisparken

tillsammansforamaryllisparken(snabel-a)gmail.com


Denise Persson

Granskningsskedet slutar 11/3! Du har väl lämnat ditt yttrande?

2022-03-08 14:03:02

IMG_6541.jpg

 

 

Granskningsskedet är nu i full gång och närmar sig sin slutspurt - vi har haft ganska ont om tid i denna process, vilket är tråkigt, att kommunen inte givit oss mer än nästa en månad på att samla ihop yttranden! 

Jag vill förstås uppmana dig att skriva ditt yttrande om du inte redan gjort det! Självklart går det bra att skriva flera yttranden om du kommer på något i efterhand!

Lämna yttrande: https://www.tyreso.se/stadsutveckling/pagaende-planer-och-byggen/tyck-om-detaljplaner.html 

Saker Tillsammans för Amaryllisparken tycker man bör lyfta fram i yttrandet är:

  1. Förlust av biologisk mångfald
  2. Förlust av rekreationsyta - parken reduceras med nästan 90 %, kvar är en liten parkdel som ska räcka till 200 nya bostäder + oss. 
  3. Dagvattendammen, den kommer att vara 2,5 meter djup på sitt djupaste ställe. Den är placerad bredvid förskolan Teddybjörnen. En dagvattendamm är annars positivt tycker Tillsammans för Amaryllisparken, men den bör placeras så att den fyller ett rekreativt syfte, är tryggt för barnen och vårt förslag är på den grusade planen, där man kan se att det finns mycket vatten ansamlat regniga dagar. 
  4. Fladdermössen i Amaryllisparken är rödlistade - kommunen har inte gjort någon ordentlig fladdermusutredning för dessa, utan gör antaganden att en exploatering inte kommer störa fladdermössen. De gör antaganden att de närliggande villorna hyser hem åt fladdermössen på vindarna. Jag har själv tagit fram den enda rapporten som finns med artbestämning, och jag understryker vikten av att kommunen behöver engagera sig i detta då Nordfladdermössen är rödlistade och fridlysta. 
  5. Naturvärdesinventeringen är "kompletterad" med att den bytt namn, i övrigt lämnar den mycket att önska
  6. Lindalens sista grönområde försvinner, en buffertzon för klimatförändringarna och rekreationsyta åt allmänheten. 
  7. Förskolan Teddybjörnen får endast 8 respektive 13 meter till höghuset från sitt angränsande staket.
  8. Vi har önskat oberoende och opartiska utredningar, men byggherren har stått för majoriteten av utredningarna. Hur kan vi säkerhetsställa att utredningarna är ordentligt gjorda? Byggherren har ett vinstintresse... 
  9. Byggnaderna ska samspela - ingen i närområdet tycker de samspelar i ormådets låga bebyggelse och villakarraktär.
  10. Ingen fågelinventering har gjorts trots regelbunda inrapporterade fynd av oss till artportalen av både grönfink, kråka, svartvit flugsnappare etc. 

Listan kan göras lång. Handlingar finns att läsa här: www.tyreso.se/amaryllis

Skriv gärna in till granskningsskedet - vi behöver hjälpas åt att värna om Amaryllisparken inför framtida klimatförändringar och som rekreationsyta. Låt den fortsatt vara den gröna ridå mot Bollmoravägens hårt trafikerade väg och utföra gratistjänster till oss genom att rena luften och ta hand om dagvattnet. 

Tack för att du är med oss!

Hälsningar,

Denise Persson

Tillsammans för Amaryllisparken

Mail: tillsammansforamaryllisparken@ gmail.com

www.amaryllisparken.se 


Denise Persson



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.



Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...