15/2 2019,stängs parklekarna i Skarpnäck, vi behöver parklekar bemannade med kommunens anställda, att kaninerna ska vara kvar i skarpaby parklek och uppsökande fritidsledare

  1. IMG_20181027_1416597814.jpgVi vill protestera mot nedrustningen av Skarpnäcks barn och ungdoms verksamhet. 

Parklekarna och uppsökande fritidsledare är mycket viktigt arbete för att få våra barn och ungdomar att må bra och kunna sätta in hjälp och insatser där det behövs till de som behöver.

Det är ett mycket billigt och effektivt sätt för stadsdelen ha koll på vad som händer och pågår bland barn och ungdomar.

Parkleken är sociala nätverk för många barn ,kaninerna i skarpaby parklek är ett viktigt redskap för att jobba med att få kontakt med besökare i parklek, utveckla empati och ansvarstagande.

Neddragningar i dessa verksamheter är saker som kommer att synas i statistiken på ett mycket konkret sätt om några år på ett negativt sätt, med påföljd ; insatser från samhällets sida som kostar mycket mer än dessa kostnader att hålla parklekar med personal och kaniner och uppsökande fritidsledare.

Uppsökande fritidsledare är ett mycket viktigt arbete att jobba förebyggande med våra ungdomar då mycket av det som de saker som behöver förebyggas sker utomhus och inte inne på fritidsgårdarna.

Att ge organisationer och föreningar ansvar att på frivillig basis ta hand om någonting som är en kommunal verksamhet är fel, då de ej har skyldighet eller intresse att jobba på det sättet som en välfungerande parklek gör.

Ännu en fråga är hur har man applicerat Stockholm stads "program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad" från december 2018 i detta beslut?

Är barnen tillfrågade i detta beslut som rör deras vardag och fritid?

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Pia utriainen överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook